algo de nubes
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 7.61°
16°

El PSOE i el PSM ultimen una moció de censura per desbancar el pacte PP-UM

Fonts nacionalistes i socialistes reconeixen que existeix un «apropament» entre ells

100750
Si prospera la moció de censura, el popular Jaume Pou abandonarà la batlia aviat.

J.M./ P.A./ C.R.G. Palma.
PSOE i PSM d'Esporles estan ultimant la presentació d'una moció de censura per desbancar el batle conservador, Jaume Pou, quan falta poc per arribar a l'equador d'aquesta legislatura. En aquests moments, el Partit Popular governa en minoria amb Unió Mallorquina.

Tant fonts nacionalistes com socialistes reconeixen que hi ha un «apropament» entre ambdues formacions, encara que també reconeixen que no serà «fins a la setmana que ve» quan s'oficialitzi la més que probable moció de censura i l'eventual pacte de govern progressista que, segons ha pogut saber aquest diari, quedarà sustentat sobre un programa polític que PSOE i PSM tenen pràcticament consensuat i firmat.

A punt d'arribar a la meitat de legislatura, tot indica que el batle Jaume Pou (PP) i el seu soci de govern, Gabriel Coll (UM), hauran d'abandonar el vaixell del govern d'Esporles després que Sebastià Coll (PSOE) i Miquel Enseñat (PSM) hagin acordat fer-se amb la batlia del municipi.

PSM i PSOE posseeixen quatre i dos regidors, respectivament, davant els quatre i un que aporten PP i UM. Tanmateix, després de les eleccions del maig del 2003, l'entesa entre les dues forces progressistes no fou possible a causa que el PSOE exigia que el regidor Pere Trías no assumís cap àrea de gestió. Però el PSM no acceptà i el presumpte pacte quedà desfet.

Els dos partits no foren capaços de negociar un acord malgrat el fet que un grup de veïns de Esporles, majoritàriament votants dels partits progressistes, creassin el Col·lectiu d'Esporlerins Agreujats amb l'objectiu d'exigir als regidors electes del PSM i del PSOE que arribassin a un acord per formar un equip de govern progressista. Els impulsors d'aquesta iniciativa arribaren a recollir més de 300 firmes de suport a aquesta proposta, però no els feren canviar d'opinió.

Les picabaralles ja aparagueren a la legislatura del 1995-1999 perquè Trías, en aquell temps batle del municipi, destituí el regidor d'Urbanisme, llavors el socialista Jaume Balaguer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.