algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Tan sols les Illes Balears homologuen l'ESO al nivell C de llengua catalana

La Generalitat catalana rectifica després de comprovar que no garantia els coneixements

62974
El professorat sempre ha dit que la mesura del Govern seria contraproduent i s'hi ha manifestat en contra.

Només les Illes Balears homologaran el graduat en Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) al nivell C, mitjà, de català, que s'exigeix per optar a diverses places a l'Administració autonòmica.

La Generalitat de Catalunya, que fou la primera administració a assajar aquesta mesura, tornarà a homologar la certificació de coneixement de la llengua pròpia amb la titulació obtinguda en acabar el batxillerat.

Segons explicà a Diari de Balears Josep Vallcorba, subdirector general de Llengua i Cohesió Social del Departament d'Educació Català, l'homologació amb l'ESO «no donava prou garanties de qualitat».

Vallcorba assegurà que «s'havia rebaixat molt el nivell» i que es pretén que el nivell C certifiqui les habilitats lingüístiques requerides. La mesura, afirmà, entrarà en vigor a partir del curs que ve.

La constatació que la culminació de la secundària obligatòria no garantita les habilitats lingüístiques requerides ha estat obtinguda, explica, a partir dels informes de la inspecció educativa.

Al País Valencià, el nivell C tan sols s'atorga als alumnes que han finalitzat el batxillerat.

A les Illes Balears l'anunci que l'ESO equivaldria al nivell mitjà de català originà l'any passat una considerable polèmica. Un dels principals punts de l'argumentació governamental va ser que a Catalunya s'havia aplicat.

Els examinadors de la Junta Avaluadora de Català hi varen respondre amb la concessió d'un aprovat general als exàmens de certificació. La Conselleria d'Educació va dissoldre l'organisme i en creà un de nou.

Posteriorment, anuncià que s'«obligaria» professors de català a dur a terme la supervisió de les proves. La contestació sindical a aquesta mesura fou contundent i, recentment, el director general de Política Lingüística, Miquel Melià, ha reconegut que no s'aplicaria.

De tota manera, pràcticament un any després de l'anunci de la polèmica mesura, l'homologació no ha entrat en vigor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.