algo de nubes
  • Màx: 19.08°
  • Mín: 9.02°
18°

EU-EV i PSM denuncien abocaments dels llots del drenatge de Portocolom

Adverteixen que els fangs submarins s'havien de dur a una pedrera autoritzada

102076
Els llots són abocats en uns terrenys rústics ubicats a la carretera vella de s'Horta.
Esquerra Unida-Els Verds i PSM han denunciat els abocaments «incontrolats» dels llots procedents del drenatge del port de Portocolom a uns terrenys ubicats en sòl rústic.

Els dirigents dels dos partits, Antoni Alorda i Nicolau Barceló, recordaren que en el projecte del drenatge hi consta que els llots han de ser traslladats a una pedrera autoritzada per tractar aquestes restes submarines. En aquest sentit, coincideixen a assenyalar que les empreses que executen el projecte aboquen de forma «incontrolada» el fang en uns terrenys rústics ubicats a l'antiga carretera que uneix la zona costanera amb s'Horta. «Amb aquests abocaments les empreses incompleixen el contracte que especifica que els llots seran duits a un lloc autoritzat per tractar-los», apuntà Barceló.

Els dos partits ja han fet passes per aturar aquests abocaments. Nicolau Barceló féu una denúncia al Seprona de la Guàrdia Civil i Antoni Alorda té la intenció de demanar explicacions al Govern balear per esbrinar els motius dels abocaments.

Barceló i Alorda temen que aquestes restes puguin produir contaminacions ja que «no se sap si s'han analitzat els llots». En aquest sentit, el portaveu d'EU-EV a Felanitx especificà que «aquest fang es pot filtrar al subsòl i arribar a contaminar els aqüífers».

Els dos partits han criticat també la magnitud del projecte de drenatge. «El pla general de 1969 es modificà per protegir Portocolom i aquesta protecció, entre altres coses, diu que no es poden fer drenatges indiscriminats a Portocolom i això és el que s'està fent. Nosaltres érem partidaris de drenar a la vorera de la mar», comentà Alorda, qui recordà que el Consell de Mallorca «va suspendre aquest drenatge però després l'autoritzà per decret».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.