muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

La productora d'IB3 ràdio comana un estudi per millorar el producte

Un grup d'especialistes ha analitzat els informatius de l'emissora

L'empresa Serveis Balears de Televisió (SBT), que elabora bona part dels continguts d'IB3 ràdio, ha encarregat un estudi dels informatius de l'emissora amb l'objectiu de millorar el producte.

El màxim responsable d'SBT, Javier Mato, contractà els serveis d'un grup d'especialistes catalans perquè analitzassin l'estructura dels butlletins de notícies i la qualitat de la locució dels redactors adscrits a la secció, entre altres elements. Un dels aspectes que tingueren en compte va ser la dicció i pronúncia dels professionals.

La setmana passada els esmentats «especialistes», que col·laboren habitualment amb productores que treballen per TV3 i Catalunya Ràdio, es presentaren a finals de la setmana passada al local d'IB3 ràdio. Els locutors, que no estaven avisats de la «visita», desfilaren per l'estudi, on els seus «examinadors» els feien llegir notícies. Tot indica que amb les conclusions obtingudes a la «prospecció» s'elabori un informe que detallarà aquells aspectes que l'emissora haurà de millorar per ser cada vegada més competitiva i guanyar en audiència.

Segons fonts de l'equip directiu de la Radiotelevisió de les Illes Balears, aquest tipus d'estudi s'encarregaran «les vegades que faci falta». Les mateixes fonts asseguraren que els assessoraments externs suposen una pràctica habitual «a tots els mitjans de comunicació públics. IB3 ràdio començà a emetre la seva programació regular el passat 1 de maig.

Els responsables d'aquesta mena d'«auditoria» estan vinculats a l'empresa d'Enric Canals, exdirector de la Corporació Catalana de Radiotelevisió. Canals ja va col·laborar amb SBT en el procés de posada en marxa d'IB3 ràdio. Anteriorment va elaborar un esborrany de projecte de televisió autonòmica, sol·licitat pel departament de Comunicació del Govern del Pacte de Progrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.