algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
19°

L'excés de velocitat, principal causa dels accidents mortals a Balears

Un total de 32 persones han perdut la vida a les carreteres enguany

L'excés de velocitat i la distracció o somnolència dels conductors són les dues principals causes dels accidents mortals registrats aquest any a les carreteres de Balears. Segons les dades facilitades ahir per la Direcció de Trànsit, entre l'1 de gener i el 9 de maig del 2005, 32 persones han mort en sinistres de circulació a l'Arxipèlag, nou d'elles menors de 30 anys.

Per illes, a Mallorca han perdut la vida 23 persones; a les Pitiüses s'han comptabilitzat nou víctimes mortals, mentre que a Menorca no s'ha hagut de lamentar morts a la carretera durant aquest any.

En el mateix període de l'any passat van morir a les carreteres de Balears 61 persones, 22 d'elles menors de 30 anys. En acabar l'any 2004, el nombre de morts es va elevar a 118, el mateix que el 2003.

Dels 32 morts d'aquest any a les carreteres, 25 eren homes i set eren dones. Nou de les víctimes tenien menys de 30 anys d'edat i set eren majors de 65 anys.

El nombre d'accidents mortals ha estat de 30 i les 32 persones que hi han perdut la vida eren conductors (21), viatgers (4), vianants (6) i ciclistes (1). D'aquests 30 accidents mortals, 13 han tingut lloc durant el dia i 17 durant la nit. De les 32 víctimes, cinc eren estrangers comunitaris i dos, estrangers no comunitaris, mentre que la resta eren espanyols.

Les causes dels accidents mortals continuen sent les de sempre. En primer lloc (10 vegades aquest any), l'excés de velocitat. En segon ordre (9 casos), la distracció o somnolència dels conductors i després, el consum de drogues o alcohol (4 casos), les infraccions dels vianants (3 sinistres), no respectar els senyals d'estop o els avançaments incorrectes.

Els mesos de febrer i abril foren els de major accidentalitat, amb vuit morts en cada cas, seguits de gener i març, amb sis cada un, mentre que en aquests nou primers dies de maig la xifra de morts s'eleva a quatre.

Segons la mateixa font, 21 dels morts eren conductors dels vehicles implicats, 4 eren viatgers, 6 eren vianants i 1 era ciclista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.