nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

La Casa Reial anuncia que Letícia espera un fill hores abans de visitar les Balears

És previst que la princesa d'Astúries doni a llum per novembre

65312
Aquesta ha estat la darrera imatge presa de la parella abans d'anunciar que esperen un fill.

Els prínceps d'Astúries anunciaren ahir amb «gran alegria», a través d'un comunicat oficial de la Casa del Rei, que esperen per al proper mes de novembre el naixement del seu primer fill. L'anunci es produí hores abans de l'arribada a Palma de Felip i Letícia, que comencen a Mallorca una visita oficial de cinc dies per Balears.

El comunicat expressa també el desig dels reis, Joan Carles i Sofia, de «sumar-se a la gran alegria d'aquest feliç anunci», que es s'efectua dues setmanes abans que els prínceps celebrin el seu primer aniversari de noces, el 22 de maig.

Poc després de conèixer-se la notícia, el rei mostrava des del circuit de Montmeló (Barcelona) "on assistí al Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1" l'alegria de tots els membres de la família reial per aquest anunci.

«Estam tots molt contents. Els nins, dient que esperen un cosí o cosina nova», assegurà Joan Carles, qui matisà que al futur fill dels prínceps d'Astúries «se l'ha de tractar com un més».

La parella arribà ahir horabaixa a Palma, on avui començarà el seu primer viatge oficial junts a una comunitat autònoma. Un portaveu de la Casa del Rei explicà que l'anunci de l'embaràs de la princesa «no altera per res» el programa de la visita.

A més, explicà que el primogènit dels prínceps d'Astúries, el nom i sexe del qual es desconeixen de moment, naixerà «probablement» a la mateixa clínica madrilenya, la Rúber Internacional, en la qual donà a llum els seus dos fills la infanta Elena.

El primer fill de Felip i Letícia serà el setè nét dels reis d'Espanya, ja que abans del seu naixement està previst que la infanta Cristina doni a llum a principi d'estiu el seu quart fill.

Els reis foren padrins per primer pic el juliol del 1998 amb el naixement de Felip Joan Froilà, fill de la infanta Elena.

Primogènit  

El primogènit dels prínceps d'Astúries ocuparà el segon lloc en l'ordre de successió al tron, després del seu pare, i rebrà en néixer el títol d'infant o infanta d'Espanya, segons sigui nin o nina, i el tractament d'altesa reial.

A més, mantindrà aquesta condició mentre els seus pares siguin prínceps d'Astúries, ja que una vegada que passin a ser reis, la situació canviarà i heretarà un títol, el de XXXVI príncep o princesa d'Astúries, que va unit a la condició d'hereu de la Corona espanyola.

L'article 57 "Títol II" de la Constitució espanyola estableix en la seva actual redacció que l'hereu serà el primer fill de la parella si és home i, si és dona, només en el cas que sigui filla única o no hi hagi descendència masculina.

I això perquè l'esmentat article estableix que «la successió al tron seguirà l'ordre regular de primogenitura i representació, sent preferida sempre la línia anterior a les posteriors; en la mateixa línia, el grau més pròxim al més remot; al mateix grau, l'home a la dona, i al mateix sexe, la persona de més edat a la de menys».

Un precepte constitucional aquest que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha compromès a canviar en la present legislatura, pel que suposa de discriminació cap a la dona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.