algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°

La fira de les vaques subsisteix a l'abandó i a la crisi de les vaqueries

La mostra «Fet a Campos» es traslladà al claustre dels Mínims

C.V./M.P. Campos.
La crisi i l'abandó constant de ramaderies productores de llet en els darrers cins anys estan deixant el sector en un panorama desolador que no evità ahir que la Fira de Maig de Campos subsistís a la seva autèntica essència i retornàs a les seves arrels, malgrat el descens d'exemplars.

Campos demostrà ahir que continua sent terra de vaques. Els millors exemplars de vaca frisona mostraren totes les seves qualitats. Diverses finques de Campos, Felanitx, Manacor i Vilafranca ensenyaren orgulloses les seves vaques. No obstant això, en el rereforns de la tradicional mostra ramadera es troba el drama de l'abandó de vaqueries que s'emfasitza per la manca de noves incorporacions al sector ramader. Els joves no volen dedicar-se a la pagesia i en l'actualitat només queden 50 vaqueries a tota l'Illa.

«Abans de la crisi, Campos tenia més de 300 vaqueries. En els darrers temps n'han desaparegut una dotzena per any; falta una implicació ben seriosa per part del Govern. Si no és així, auguram el pitjor», declarà a aquest diari Francesc Mascaró, president de l'Associació Intersectorial Agrícola i coneixedor del sector.

A tot això, s'hi afegiren les crítiques ahir d'alguns ramaders pel fet que els trofeus del concurs morfològic es repartissin dissabte i no ahir, com s'havia fet sempre. UM de Campos s'afegí a les crítiques: «El lliurament de trofeus s'hauria d'haver fet el dia de la Fira, ja que totes les autoritats hi eren presents. Això desprestigia el certamen nacional», assegurà el portaveu d'UM, Guillem Ginard.

Per altra banda, Campos es convertí a més a més en un reclam per la seva ja consolidada Mostra de Cuina Campanera, però també pel Fet a Campos. Aquesta darrera mostra fou tota una novetat, ja que canvià d'ubicació i s'establí en el claustre del convent dels Mínims. Els visitants hi pogueren contemplar la qualitat de l'artesania campanera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.