algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Èxit de participació i qualitat en la novena edició de Fotobotànica

El Jardí Botànic col.laborarà amb la Societat d'Història Natural

Ahir horabaixa va tenir lloc al Jardí Botànic de Sóller, dins de les celebracions de Fires i Festes, el lliurament de premis als guanyadors del ja clàssic concurs de fotografia de la natura Fotobotànica, organitzat per la Fundació Jardí Botànic i amb la col.laboració del departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca.

En aquesta ocasió, el concurs de fotografia naturalista havia canviat les seves bases per acceptar per primer cop fotos en format digital. Segons els organitzadors, gràcies a això la participació ha augmentat a prop d'un 20% respecte a edicions anteriors. L'acte de lliurament de premis va estar presidit pel batle, Varles Simarro; pel conseller delegat de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Miquel Àngel Borràs; i pel president de la fundació Jardí Botànic, Pere A. Serra.

Els guanyodors d'aquesta edició varen ser: Cristòfol Quetglas Morey, que realitzà la millor fotografia de flora endèmica amb una magnífica imatge d'una estepa joana (Hypericum balearicum) i Ignacio Alonso López, que presentà la millor imatge en l'apartat de les relacions entre plantes i animals (un escarabat polinitzador). Cal destacar que els premis estan dotats amb 750 euros i que el corresponent a fotografia paisatgística, una novetat de l'edició d'enguany que té el patrocini del Grup Serra, es va declarar desert. Fotobotànica es pot veure a les sales d'exposició del Museu Balear de Ciències Naturals.

D'altra banda, ahir també va tenir lloc al jardí botànic la firma d'un conveni de col.laboració entre la Fundació i la Societat d'Història Natural de Balears, amb l'objectiu principal d'impulsar i divulgar l'estudi i la conservació de la flora balear. El president de la Societat d'Història Natural, Lluís Moragues i d'altres membres de la directiva signaren l'acord amb el president de la Fundació.

El director del Jardí Botànic, Josep Lluís Gradaille, destacà que encara que la relació amb la Societat existeix des de fa molts anys, amb aquest conveni es podran impulsar diversos estudis i intercanviar material.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.