cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

Son Dureta celebra els 50 anys amb un extens programa d'actes

Bertrán espera posar la primera pedra del nou centre a finals d'any

L'Hospital Universitari de Son Dureta celebra enguany les seves noces d'or, amb un ample programa d'activitats que es duran a terme durant tot l'any.

El director gerent de l'Ib-Salut, i antic responsable del centre hospitalari, Sergio Bertrán, explicà que «Salut té pràcticament acabat els plecs per l'adjudicació de les obres de construcció i explotació del nou hospital de Son Dureta al solar de Son Espases. De fet, esperam poder posar la primera pedra a finals d'any».

Bertrán assenyalà que Cort està fent la modificació del PGOU de Palma per adequar els usos del solar que acollirà el nou complex sanitari. A més, el director de l'Ib-Salut indicà que «totes les empreses interessades a executar les obres estan convocades a una reunió informativa el 25 de maig sobre les característiques del nou centre». Segons Bertrán, Son Dureta és «un gran hospital capaç de realitzar grans esforços», que ha arribat a convertir-se en un referent nacional en moltes especialitats.

Per la seva part, el gerent de Son Dureta, Carlos Ricci, recordà la «gran feina de tots els professionals que han fet feina al centre durant els 50 anys atenent la població balear i donant resposta a la gran pressió assistencial que pateix el centre».

Ricci explicà que el programa d'actes dissenyat per commemorar l'aniversari de l'hospital pretén retre homenatge a les persones que «s'han deixat la pell, l'ànima i les il·lusions» per «dur endavant la institució». «Hi ha molt d'esforç darrere de cada dia de feina», apuntà el gerent de Son Dureta, centre en el qual fan feina 4.000 persones. Ricci explicà que amb el programe d'actes d'aniversari pretén donar a conèixer a tota la societat de les Balears tota l'activitat que desenvolupen a l'hospital.

El programa, que s'obrí ahir amb una taula rodona a la qual hi participaren treballadors de les diferents etapes del centre, inclou actes de caràcter científic i divulgatiu, culturals com exposicions, tertúlies, concerts, o esportius com un semimaratón de Son Dureta al castell de Bellver.

Per altra banda, el PSM lamentà en un comunicat, que la commemoració dels 50 anys de Son Dureta no hagi coincidit amb la inauguració de nous espais. Els nacionalistes asseguren que ja s'hauria pogut inaugurar la primera fase del nou centre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.