algo de nubes
  • Màx: 20.45°
  • Mín: 13.93°
20°

El PSIB adverteix al Govern que la LECO pot acabar als tribunals

Crespí assegura que la llei mediambiental vulnera la normativa estatal

R. GALLEGO./ EFE. Palma.
El diputat socialista Andreu Crespí assegurà ahir que el Govern central podria presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei d'espais de rellevància ambiental de les Balears -més coneguda amb les sigles LECO- «perquè contravé la legislació estatal», en concret la Llei bàsica de conservació d'espais naturals i de la flora i la fauna silvestres.

El representant del PSIB-PSOE explicà que la LECO, a punt de tramitar-se en el ple del Parlament per a la seva aprovació definitiva, supedita les mesures de protecció de la natura a les prescripcions de les normatives urbanístiques en vigor, «mentre que en la normativa de l'Estat els elements proteccionistes prevalen sobre la resta».

«És una llei dolenta des del punt de vista mediambiental, perquè disminueix el grau de preservació de la norma bàsica», subratllà Crespí abans de recordar que la Llei de ports sí que anteposa els interessos d'aquestes instal·lacions als urbanístics.

A més, el grup socialista considera que la LECO topa amb les atribucions estatutàries del Parlament, perquè determina que la creació d'un espai protegit s'haurà de fer per llei, cosa que segons el seu parer implicaria que la derogació també hauria de ser mitjançant una llei.

Tanmateix, el projecte legislatiu del Govern estableix que una llei de declaració d'espai natural protegit decaurà automàticament si, al cap de sis mesos de la seva aprovació, l'Executiu autonòmic no ha desenvolupat el corresponent Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN).

Crespí anuncià que demanarà al president del Parlament que, si no es rectifica aquest precepte, presenti un recurs contenciós contra la LECO, mesura que també estudiarà el seu grup parlamentari.

Així mateix, el diputat del PSIB destacà algunes deficiències gramaticals del text legilatiu. En aquest sentit, es referí a alguns «elements irrisoris» que revelen una redacció poc acurada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.