cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
29°

Tot a punt per rebre els prínceps d'Astúries

Les institucions es vestiran de gala per complir amb un intens programa d'actes que ja és oficial

R.GALLEGO/J.T. Palma.
El programa dels actes que presidiran els prínceps d'Astúries durant la seva visita a Balears ja és oficial. La Casa del Rei va fer pública ahir una intensa agenda que durà Felip i Letícia a les quatre illes entre els dies 9 i 12 de maig. Mentrestant, totes les institucions ja estan ultimant els preparatius per aconseguir que tot surti segons el guió previst. Govern, consells insulars i ajuntaments lluiran les seves millors gales. Res, o gairebé res, no s'ha deixat en mans de la improvisació.

Des del Consolat de Mar, on els prínceps rebran el primer homenatge, fa setmanes que es treballa en la disposició d'espais, la seguretat i el contingut dels actes. L'experiència dels serveis de protocol del Govern en aquests tipus d'esdeveniments no ha evitat que aquests darrers dies tot siguin reunions de coordinació amb la Casa Reial i amb la resta d'institucions implicades.

A part de la seu de l'Executiu autonòmic, la Llonja de Palma serà un dels escenaris «estrella» de tan il·lustre visita. Al pati de l'edifici gòtic tindrà lloc la recepció i benvinguda del primer dia; a l'interior del mateix immoble els prínceps posaran el punt i final al seu viatge per terres balears. L'acomiadament s'efectuarà davant una nombrosa representació de la societat mallorquina.

La segona estació serà l'Ajuntament de Palma, que s'engalanarà a consciència per a l'ocasió. Moquetes vermelles, domassos a les balconades i plantes decoratives conferiran a l'edifici de Cort un aire que només ofereix en els grans esdeveniments. Fins i tot els policies trauran del bagul els seus millors vestits. La batlessa Cirer vol que una ampla representació ciutadana estigui present quan Felip i Letícia ingressin al saló d'actes del Consistori. Per aquest motiu ha enviat 175 invitacions. Més de la meitat dels convidats ja han confirmat assistència. Les estances restaran diàfanes i s'instal·laran pantalles a bona part de l'edifici. La seguretat tampoc no serà aquí un problema. Fa quinze dies que els serveis de Marivent inspeccionaren totes les cambres. A més, la Casa Reial ha demanat a l'Ajuntament que prevegi aparcaments per a la comitiva oficial i els mitjans de comunicació que acompanyen els hereus de la corona.

Després de presidir un consell de govern extraordinari, on cada membre del gabinet Matas farà una breu al·locució, Felip i Letícia arribaran al Consell de Mallorca. La institució que presideix Maria Antònia Munar també està de festa; traurà al carrer els Gegants i els Jochs Ministrils interpretaran una peça musical. Abans d'entrevistar-se amb els consellers i els batles de l'Illa, els convidats de luxe descobriran un retrat del padrí del príncep -el comte de Barcelona-, obra de Luis Serna. La Balanguera no sonarà, però Felip i Letícia s'enduran una rèplica de la filadora. Complerts tots aquests compromisos, la resta de les illes esperen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.