algo de nubes
  • Màx: 18.01°
  • Mín: 13.93°
18°

La UIB aprova la creació del graduat en Seguretat i Ciències Policíaques

Amb els de comunicació, serà un dels estudis nous del curs vinent

La UIB implatarà tres nous estudis de grau el curs que ve: el Graduat en Seguretat i Ciències Policíaques i les llicenciatures de Periodisme i Comunicació Audiovisual. Així ho va anunciar ahir el rector de la institució, Avel·lí Blasco, després que es reunís el consell de govern de la Universitat.

El graduat en Seguretat i Ciències Policíaques serà un títol propi que tindrà les característiques d'una diplomatura (serà de tres anys). El títol va ser aprovat ahir pel consell de govern de la UIB. Blasco va explicar que el títol estarà finançat «durant cert temps» per l'Escola Balear d'Administració Pública i està pensat per formar «policia local i autonòmica, el dia que n'hi hagi», tot i que també «està dissenyat per gent que treballa en la seguretat privada».

Tot i que aquests estudis no estaran reconeguts com a diplomatura pel Ministeri d'Educació, el Govern fa comptes aprovar una llei que els prevegi com a vàlids perquè els agents puguin ser promoguts a caporals, sergent i altres càrrecs. Blasco va explicar que els alumnes podran cursar assignatures com Criminologia, Psicologia Forense, Psiquiatria, Seguretat Vial, Victimologia, Serveis d'Emergència, Immigració i altres matèries relacionades amb dret.

Pel que fa a les llicenciatures de Periodisme i Comunicació Audiovisual s'impartiran a l'escola adscrita a la UIB Alberta Giménez, i tot i que comptarà amb la participació de professors de la universitat, a més d'altres propis de l'escola, no estaran subvencionats com la resta de llicenciatures.

Blasco també va explicar altres novetats com és la implantació total de la diplomatura d'Educació Social en internet, de manera que «serà la primera titulació de grau que s'ofereix totalment en la xarxa, incloses les tutories, que seran electròniques». Les altres novetats seran la creació un grup de dret vespertí (amb classes que es faran entre les 18'00 i les 21'00 hores) i d'estudis de postgrau centrats en urbanisme i disseny d'interior coorganitzats amb la Universitat Politècnica de Catalunya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.