nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'OCB demana davant el Parlament europeu que reconegui el català

Avui es presentarà l'Associació d'Amics de Balears a Brussel·les

Un grup d'una vintena de persones encapçalades pels membres de la junta directiva de l'Obra Cultural Balear (OCB) varen lliurar ahir una carta als membres de la Mesa del Parlament europeu a Brussel·les per protestar davant l'Eurocambra pel no reconeixement de l'oficialitat de la llengua catalana.

En un comunicat, l'Obra Cultural Balear va qualificar com una «discriminació» per als europeus que utilitzen el català com a idioma propi la decisió d'aquest òrgan europeu, a la vegada que reclamaren que es reconsideri aquesta decisió presa.

Així mateix, en la carta lliurada per l'OCB s'instà la Mesa del Parlament europeu que reconegui el dret dels europarlamentaris a poder realitzar les seves intervencions durant el Ple en català.

El coordinador de l'OCB, Tomeu Martí, present a l'acte, explicà que Europa va votar en contra del reconeixement de la llengua catalana com a idioma en el qual els ciutadans poden presentar peticions, per això «reivindicam l'oficialitat de la llengua catalana a totes les institucions comunitàries».

Durant aquest viatge, de quatre dies, els representants de l'OCB tenen previst anunciar la creació de la nova associació d'Amics i Amigues de les Balears a Brussel·les.

Segons Martí un dels principals objectius que tindrà aquesta nova associació serà promoure l'acostament entre els ciutadans de l'Arxipèlag i la Unió Europea. La presentació tindrà lloc a la Casa d'Astúries. Hi haurà una degustació de productes de les Balears i posteriorment tindrà lloc un concert de música.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.