algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
19°

Un militar mort i onze escolars ferits en bolcar un vehicle blindat a Saragossa

Una al·lota, amb lesions molt greus, fou ingresada en l'UCI d'un hospital saragossà

63996
La demostració en què participaren 300 escolars acabà en tragèdia.

Un soldat morí i onze escolars resultaren amb ferides greus, un dels quals es troba en l'UCI d'un hospital, en bolcar el vehicle blindat BMR en què viatjaven quan participaven en una demostració a la caserna de Pontoneros de Monzalbarba (Saragossa).

La víctima mortal és J.M.C., de 19 anys i natural de Saragossa. L'Exèrcit i el Ministeri de Defensa han obert una investigació per determinar les causes de l'accident, en què també sofriren lesions dos soldats més. Dotacions dels bombers de Saragossa utilitzaren coixins pneumàtics per aixecar el vehicle i rescatar el cos del militar mort, aixafat pel blindat, indicaren fonts municipals.

Entre els ferits, el més preocupant és una al·lota que es troba en l'UCI de l'Hospital Miguel Servet amb lesions de pronòstic molt greu, mentre que els altres presenten traumatismes i ferides greus.

Encara que inicialment s'assenyalà que només dos dels ferits estaven greus i la resta lleus, es precisà després que al Servet hi havia ingressats 8 ferits (3 al·lots i 5 al·lotes) que presenten traumatismes i ferides greus. D'aquests, dos foren donats d'alta durant ahir l'horabaixa. A l'Hospital Clínic Universitari, per altra banda, estan ingressats tres joves més (dos al·lots i una al·lota) amb diferents fractures i policontusions de caràcter greu.

Els onze ferits, que tenen entre 14 i 16 anys, pertanyen al tercer curs de l'ESO d'un col·legi de la Fundació San Valero, una institució amb gran arrelament en l'àmbit educatiu de la ciutat. Un dels escolars que viatjava en el blindat, que resultà il·lès, digué als mitjans que els convidaren a «fer una volta» i que en el recorregut es produí el bolc. Els escolars es traslladaren a la caserna per conèixer el regiment, que aquest matí era visitat per més de 300 alumnes de cinc col·legis.

El batle de la ciutat, Juan Alberto Belloch, expressà el seu pesar per aquests fets i traslladà les seves condolences a la família del militar mort, que és veí de la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.