nubes
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

L'oposició creu que «ni existeix ni existirà» pels informatius d'IB3

El PP els defensa i UM demana un vot de confiança per la tele

R.G./J.T.Palma.
Els partits de l'oposició assumeixen que els informatius d'IB3 no els donarà veu, «i si ho fan serà en negatiu». «No existim ni existirem», anunciava el diputat socialista Antoni Diéguez després de queixar-se que la primera emissió de «Notícies migdia» va fer honor a una televisió autonòmica pròpia del règim». Sampol (PSM) s'expressava en la mateixa línia: «Sabem que és la TV del PP... avisarem el nostre electorat que no se'n fiï».

Només el secretari general del PP, José María Rodríguez, defensà els nous informatius de la televisió autonòmica perquè aporten «una nova forma d'entendre la informació». El també conseller d'Interior advertí que no es pot prendre com a referència el primer espai de notícies per criticar el mitjà perquè, entre altres qüestions, es va emetre en un dilluns festiu, i apuntà que «s'ha de donar espai a la criatura perquè es vagi adaptant poc a poc al mitjà» i més endavant s'haurà d'avaluar «com va cal entre els ciutadans».

El socialista Diéguez destacà que el president Matas hagi aparegut als primers informatius opinant sobre el partit que disputà diumenge passat el Mallorca. En aquest sentit, afegí que «la vertadera notícia és que el cap de l'Executiu passàs un cap de setmana a l'illa, quan resulta que és l'únic president regional que té la seva residència a una altra conmunitat autònoma». A continuació va lamentar que les emissions «només varen servir per lloar el PP».

El portaveu del PSM, Pere Sampol, manifestà que «sabíem que el PP tenia barra, però no imaginàvem que tanta». Sobre els primers informatius de la televisió autonòmica, assenyalà que «a IB3 eren cosncients que el primer dia tothom estaria pendent dels continguts, i encara així varen menysprear la pluralitat». Fent un símil amb les intervencions dels polítics al «Notícies migdia», Sampol assegurà que «ha estat un resultat de sis a zero», en referència a les vegades que havien sortit dirigents «populars» i la inexistència de «talls» de membres d'altres partits.

El nou coordinador general d'Esquerra Unida, Miquel Ramon, reconegué que no havia vist l'informatiu però «pel que m'han dit no m'he perdut gran cosa». Segons el diputat, «es confirma el que esperàvem, que IB3 és una televisió pensada i creada al servei del Govern. No és un instrument de comunicació sinó de propaganda».

A diferència dels partits de l'oposició, Unió Mallorquina -formació que manté un pacte de governabilitat amb el PP- considerà que és «massa prest» per valorar els informatius de la cadena i demanà un «vot de confiança» per a IB3. El dirigent d'UM, Miquel Nadal, es mostrà «convençut» que els noticiaris seran «plurals» i «respectuosos». Més crític es mostrà amb el fet que s'hagin començat a emetre pel·lícules i sèries en castellà. Segons Nadal, «crida l'atenció» que aquests continguts no s'emetin en la llengua pròpia però, tot i això, confia que la qüestió es resolgui amb la creació d'una escola de doblatge.

Fora de l'àmbit polític, l'Obra Cultural Balear (OCB) també es mostrà força crítica amb els espais informatius d'IB3, tant pels seus continguts com pel model lingüístic emprat. Tot i advertir que no havia vist el primer informatiu, el seu portaveu, Ferran Gomila, el considerà un «botafumeiro del partit dominant al poder», on «l'oposició no existeix». Pel que fa al català emprat, Gomila advertí que depèn de la «bona voluntat» de cada presentador i això demostra que «no hi ha model».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.