algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Els Independents fan passes per constituir una junta de districte

AIPC, soci de govern amb el PP, ha mantingut contactes amb SU


Porto Cristo comença a fer les primeres passes cap a la independència administrativa. Així com Sud Unificat de ses Salines el passat dia 16 de febrer de 2005 va aconseguir fer oficial la junta de districte per a la Colònia de Sant Jordi, ara els Independents de Porto Cristo impulsen aquesta mateixa figura que atorgui al Port un més elevat grau d'independència. Cal recordar que el cas d'AIPC és molt similar al de SU colonier, en tant que ambdues agrupacions polítiques tenen com a soci de govern el PP.

El portaveu d'AIPC i delegat de Porto Cristo, Jaume Brunet, ha confirmat a aquest diari que ja s'han iniciat els primers contactes per estudiar la viabilitat de constituir oficialment la junta de districte. De fet, aquests dies AIPC i SU han protagonitzat un encontre per apropar posicions sobre l'experiència coloniera. «La junta de districte podria donar sortida a les nostres peticions de descentralització de Porto Cristo. A hores d'ara, estudiam la documentació i valoram si aquesta figura jurídica pot encaixar en el marc del nostre projecte», en paraules de Jaume Brunet.

Si els primers anys de la formació independent del Port, i fins fa relativament poc, AIPC apostava fort per l'entitat local menor com a via per assolir la independència administrativa, darrerament s'han decantat per la junta de districte després de l'experiència positiva de la Colònia de Sant Jordi.

Tanmateix, foren els mateixos socis de govern de SU, tant el PP com UM, els que accediren a les reivindicacions de SU i els donaren el vistiplau per constituir la junta de districte. Ara, AIPC, que encara no ha negociat la figura jurídica amb els populars d'Antoni Pastor, sí que n'espera una bona resposta. «No n'hem parlat amb els nostres socis de govern i és per això que no volem avançar res sense haver arribat a un acord amb ells».

Aquesta figura atorgaria major independència administrativa a la zona costanera. La junta de districte funciona amb uns pressuposts independents i està formada per un seguit de membres que la integren i la gestionen com un nucli descentralitzat, tot i que continua formant part de l'Ajuntament del municipi.

Així mateix, la junta de districte té com a objectiu descentralitzar i apropar l'Administració a la població.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.