algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

Veïns de Son Ferriol fan que Cort clausuri tres antenes de telefonia

Denunciaren que operaven sense tenir les pertinents llicències

L'associació de veïns de Son Ferriol-sa Creu Vermella han aconseguit per mitjà de denúncies que l'Ajuntament de Palma clausuri l'activitat de tres antenes de telefonia mòbil a la localitat.

Els tres aparells operaven sense disposar de la pertinent llicència per desenvolupar la seva activitat. Aquests es troben al carrer del Duc de Rubí, un altre al carrer del Marquès de Tenerife i el darrer al carrer Sant Joan de la Creu. L'any passat, els veïns ja aconseguiren paralitzar-ne un altre de Vodafone pel mateix motiu.

Una de les esmentades antenes, la del carrer Sant Joan de la Creu, es troba ubicada molt a prop del col·legi concertat de la barriada, Sant Antoni Abat. El fet de no disposar de llicència d'activitat i d'estar a prop d'una escola, feren alertar els veïns dels possibles perills de les radiacions de l'aparell.

Joan J. Prats, president de l'entitat veïnal, admeté que «haguérem de denunciar que tres antenes que hi ha a Son Ferriol funcionaven sense llicència d'activitats». Amb aquest fet obligaren l'Ajuntament de Palma a legislar sobre els esmentats aparells, «perquè Cort només actua a cop de denúncia, fet que a la vegada diu molt poc de l'Administració local».

Prats justificà les seves accions per la prudència. «És veritat que el Govern de les Illes Balears realitza mesuratges per controlar les emissions de les antenes, però a nosaltres ningú no ens assegura que ho facin sempre amb la mateixa intensitat». El president acusà l'Ajuntament d'«imprudent» perquè el seu silenci administratiu deixa operar il·legalment tres antenes de telefonia mòbil «que no compten amb cap permís per funcionar».

Denuncià també la manca d'informació que reben els ciutadans sobre aquests aparells. «Encara no hem aclarit en què perjudiquen exactament les emissions, però per prudència no en volem cap sense llicències».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.