nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Un 1 de maig plural en races i sindicats

La presència d'immigrants i la diversitat de recorreguts, festes i ideologies fou notòria

La dràstica caiguda de la participació autòctona durant el Primer de Maig celebrat a Palma féu que els nous immigrants i els sindicats fins ara minoritaris es notassin més que mai. Gràcies a aquest efecte, la festa del treballador que acollí ahir Palma va vessar diversitat per tots els costats.

Per començar, els cinc clàssics sindicats que organitzen actes en aquesta data oferien tres recorreguts (el d'UGT i CCOO; el d'USO i CGT, i el de la CNT). Pels recorreguts anaven polítics i militants de tota la família esquerrana: Francesc Antich, Celestí Alomar, i Antoni Roig del PSIB; Miquel Ramon, Eberhard Grosske, i Miquel Rosselló d'EU; Bernat Vicens, Bàrbara Bujosa i Pere Múñoz, del PSM, i gent que es definia des de cristià fins a anarquista.

La diversitat també s'expressava en la procedència dels participants. A les manifestacions convocades per CCOO i UGT, i per USO i CGT, era notòria la presència d'immigrants llatinoamericans, africans i asiàtics. Especialment, es notava la presència de filipins, equatorians, uruguaians, nigerians, argentins i colombians, repartits entre el parc de la Mar i el parc Krecovic.

Aquesta, la ubicació de la festa final, era una altra expressió de diversitat. CCOO i UGT oferien paella al parc de la Mar, davant un dels barris de la classe alta palmesana, mentre que USO organitzà una torrada en el parc Krecovic, al polígon de Llevant, una de les zones socialment i urbanísticament més degradades.

Per últim, mentre que la festa de CCOO i UGT comptava amb actuacions del grup infantil Cucorba i oferia havaneres, ball de bot i rock, la d'USO incloïa l'actuació de la coral intercultural Mario Beneddetti.

En definitiva, el d'ahir fou un Primer de Maig poc participatiu però divers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.