cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
16°

Cares joves, 'modernitat' i tecnologia puntera pels primers informatius d'IB3

La tele estrena demà el seu producte estrella, que oferirà una visió global de l'actualitat

Ja està tot a punt per a l'emissió dels primers informatius d'IB3. Demà, a les 14.00 hores, quatre joves periodistes es posaran davant la càmera i el telepronter per oferir una informació generalista des del prisma balear. Dos-cents professionals s'encarregaran de seleccionar, realitzar, produir i transmetre l'actualitat autonòmica, de l'Estat i internacional. Per executar la seva tasca, disposaran de la tecnologia més puntera en platós, sistemes d'edició digital, controls de realització i equips mòbils. Segons explicaren ahir el director d'antena d'IB3, Antonio Orrico, i el director d'informatius, José María Castro, l'objectiu és posar a l'abast dels espectadors «un producte ambiciós que serveixi de referència i aportar una imatge moderna».

La televisió autonòmica començarà per emetre notícies tots els migdies de dilluns a diumenge amb criteris de «professionaliat, imparcialitat i proximitat». La durada estimada d'aquests espais serà de 40 minuts. Els esports, segons anuncià el director de la secció -Joan Frontera-, ocuparan una quarta part d'aquest temps. D'aquí a cinc setmanes està previst l'inici de les desconnexions amb cada illa.

Més endavant es posaran en marxa els «telediaris» del vespre i altres programes d'actualitat, fins a arribar a les 30 hores setmanals de contingut informatiu. Orrico insistí que fins a setembre s'emetrà en període de proves i advertí que en aquests mesos «poden sorgir problemes tècnics». Durant un mes la graella d'IB3 es completarà amb una pel·lícula i una sèrie del paquet de la FORTA (encara per decidir). En total, tres hores d'emissió.

A partir de juny, s'hi afegirà un «magazín d'estiu» i un concurs musical. Però serà el mes de setembre quan la televisió autonòmica inauguri la seva programació «definitiva».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.