algo de nubes
  • Màx: 18.01°
  • Mín: 13.93°
18°

Mallorca celebra avui l'1 de maig amb tres manifestacions diferents

Totes les entitats s'han citat a la plaça d'Espanya a les 11.30 hores

Les forces sindicals intersectorials de les Balears (CCOO, UGT, USO, CGT, STEI i CNT) han cridat avui als ciutadans i ciutadanes de Mallorca a manifestar-se en tres recorreguts diferents per celebrar la Festa Internacional del Treball.

Una vegada més, ha estat impossible que es repeteixi un primer de maig unitari, com el que es va viure l'any 1999. Tanmateix, totes les centrals de treballadors han coincidit en començar les respectives manifestacions des de la plaça d'Espanya de Palma.

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, es manifestaran, una vegada més, plegats i després de sortir de la plaça d'Espanya, a les 11'30 hores, davallaran pel carrers dels Oms, les Rambles, el carrer de la Unió i el Born, fins al Parc de la Mar, on celebraran la seva festa.

La principal alternativa a aquest recorregut l'ofereixen CGT i USO, que s'han posat d'acord per fer el recorregut comú, també a partir de les 11'30. Sortiran de la plaça d'Espanya i continuaran per Sant Miquel, Colom, Cort, Jaume II i Sindicat, fins a la plaça de Sant Antoni. Allà faran un acte conjunt. Posteriorment, USO farà una festa reivindicativa, amb dinar i música, al parc Krecovic.

La tercera alternativa l'ofereix la CNT, que partirà de la plaça d'Espanya i davallarà per les avingudes fins al carrer Manacor per acabar al polígon de Llevant, al parc Krecovic. El sindicat ha decidit realitzar una proposta crítica i suprimirà l'habitual acte festiu.

Per la seva part, l'STEI-i no ha volgut fer un altre recorregut diferent i ha convocat els seus afiliats a la plaça d'Espanya per manifestar-se, sense decantar-se per cap dels tres trajectes. Finalment, altres organitzacions d'esquerra i altres partits polítics també han citat els seus militants a la plaça d'Espanya sense adherir-se a cap recorregut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.