Un total de 28 cellers de Balears participen aquest cap de
setmana en la Fira del Vi de Pollença, que compleix enguany la seva
segona edició. Es tracta de l'única fira monogràfica sobre els vins
balears que es realitza en aquests moments a l'Illa, dirigida
fonamentalment als sectors de la restauració i l'hostaleria amb la
intenció que els nostres vins guanyin un major estatus en les
cartes dels restaurants i hotels.
«Els vins de Balears travessen per un bon moment -explica Pep
Bibiloni, president de l'Associació Vi Primitiu de Pollença-. Els
cellers en aquests moments estan vivint un auge molt positiu per
als nostres vins».
L'Associació Vi Primitiu de Pollença organitza la fira en
col·laboració amb l'Ajuntament de Pollença i amb el patrocini del
Govern balear i del Consell de Mallorca. Si en la seva primera
edició, el 2004 la Fira del Vi es va estrenar amb dues intenses
jornades d'intercanvi, dissabte i diumenge, en aquesta nova edició
la Fira es perllonga un dia més i des de divendres dóna cabuda a
professionals, als quals se sumaren particulars des de primera hora
d'ahir al matí.
El claustre de Santo Domingo continuarà obert avui des de les
10.00 fins a les 13.30. S'espera tal afluència de públic que el
Govern balear ha incrementat el nombre de freqüències del servei
bus llançadora des de l'estació del tren de sa Pobla per facilitar
l'arribada dels amants del vi fins al claustre de Santo Domingo a
Pollença, un lloc emblemàtic que acull la mostra situat a solament
uns metres de l'estació.
Pagant una entrada de 4 euros, els visitants tenen accés a 9
degustacions i reben una guia de tots els cellers participants,
gairebé la totalitat dels que hi ha a les Illes. «Tots els cellers
han estat convocats», va dir Pep Bibiloni.
Divendres prop de 200 professionals van passejar pel recinte;
ahir hi van anar en la seva majoria particulars, a més d'alguns
representants de la premsa estrangera, una presència que els
organitzadors veuen amb esperança.
Precisament ahir al matí els estrangers van prendre el claustre
embaladits amb els vins de les Illes Balears i ja a partir del
migdia els espanyols anaren guanyant-los terreny. «Allò cert és que
hi ha molta gent estrangera que és per la zona i que s'endú una
bona idea del vi mallorquí», va dir el president de l'Associació Vi
Primitiu de Pollença, qui va recordar que precisament «intentam
donar a conèixer a la fira tots els vins que s'elaboren a
Balears».
L'Associació Vi Primitiu de Pollença va néixer l'estiu de 1999
com una aposta d'un grup d'amics enamorats del món de la
viticultura. Des de l'any passat la fira és el seu projecte
estrella.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.