nubes dispersas
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 12.03°
16°

Govern, Sa Nostra i Cambres faran la «radiografia» econòmica balear

Les institucions finançaran l'estudi sobre la comptabilitat regional

La Conselleria d'Economia i Hisenda, Sa Nostra i les cambres de comerç de Mallorca, Eivissa i Formentera i de Menorca s'han ajuntat per impulsar i finançar la «radiografia» econòmica de les Balears en el 2004. El treball s'adjudicarà per concurs públic i, atesa la seva complexitat, es destinaran 18 mesos a la seva realització, amb un pressupost assignat de 150.000 euros. El darrer estudi d'aquestes característiques es va fer l'any 1983; l'actual, per tant, ha d'establir el «nou mapa» dels diferents sectors productius, la seva distribució i relació de forces, que permeti veure l'evolució i possibles canvis estructurals que s'hagin pogut produir a les dues darreres dècades.

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis d'Ayreflor, signà ahir el conveni el conveni de col·laboració amb el president de Sa Nostra, Llorenç Huguet, i els presidents de les cambres de comerç de Mallorca, Eivissa i Formentera, Miquel Lladó, i el de Menorca, Hipólito Mercadal. L'acord «permetrà elaborar un sistema integrat de comptabilitat regional per a les Balears, que inclogui la realització de les taules input-output i dels comptes regionals referits a l'any 2004», explicà Ramis.

En aquest sentit, el responsable autonòmic explicà que el marc 'input-output' és «un instrument estadístic que desglossa la producció a cert àmbit geogràfic, i relaciona les activitats econòmiques que han originat la producció i els que l'han absorbida». L'estudi analitzarà 64 activitats productives i 67 productes diferents, a més de 13 tipus de destinació final.

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó, i el president de Sa Nostra, Llorenç Huguet, coincidiren a assenyalar que «aquesta radiografia de l'economia balear vol ser un instrument estadístic, oficial i fiable, que permeti elaborar estratègies útils tant per a les entitats financeres com per als agents socials». El treball avaluarà els efectes de les activitats dels diferents sectors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.