algo de nubes
  • Màx: 13.6°
  • Mín: 7.77°
13°

La Sala investigarà Majorica davant els suposats incompliments de protocol

ALM-UM acusa el batle de només preocupar-se del tema urbanístic de la illeta

58068
Els retrets entre el Govern i l'oposició sobre el cas Majorica centraren el debat del ple celebrat ahir a petició d'ALM-UM.


La crisi de Majorica centrà ahir, novament, el debat de la sessió plenària a Manacor. Una moció presentada pel principal grup a l'oposició, ALM-UM, obligà el pacte de govern (PP-AIPC) a fer que l'Ajuntament de Manacor iniciï ara una investigació interna sobre el cas Majorica. Tota la corporació municipal va aprovar ahir sol·licitar als serveis jurídics de la Sala que «emetin informe relatiu a la situació jurídica actual de l'empresa Majorica, així com de les possibilitats jurídiques pel que fa al desenvolupament del cas als tribunals». Els estires i arronses perllongaren la sessió gairebé dues hores d'intens debat en què l'oposició va acusar el batle, Antoni Pastor, d'ocultar informació sobre els darrers esdeveniments de la crisi perlera.

Una representació dels treballadors de Majorica també volgué ser present al ple extraordinari sol·licitat pel grup de l'exbatle Miquel Riera. No obstant això, el sentiment unànime entre el col·lectiu afectat fou d'una total decepció en comprovar que els principals interrogants, com ara el suposat incompliment del protocol per part de Majorica, no s'aclarien i en qualsevol cas, generaven més incertesa.

El portaveu d'ALM-UM, Miquel Riera, va retreure a Pastor que «l'única cosa que li ha preocupat de Majorica és el tema urbanístic i immobiliari. Us vàreu precipitar en aixecar la suspensió de llicències a la illeta de Majorica i a la seva parcel·lació, abans de constatar si els accionistes havien ampliat el capital». El primer edil es va defensar dient que aquest Ajuntament «ha complert amb el protocol» i afegí que «totes les mesures adoptades sempre s'han consultat abans als comitès». A més, el primer edil confirmà que «avui, Majorica ens ha adreçat l'original de la cessió de terrenys d'uns 1.700 metres quadrats de la illeta de Majorica».

Riera també qüestionà si finalment s'havia produït la transferència de 4'5 milions d'euros al compte de Majorica. En aquest sentit, demanà al batle: «per què ha estat el Govern i no l'empresa el que ha anunciat l'ampliació de capital? Ens pot confirmar si el xec aportat per l'ampliació de capital s'ha fet o podrà fer-se efectiu?; la producció perlera prové de països estrangers?».

Aquestes foren algunes de les preguntes que el portaveu d'ALM-UM dirigí a Pastor, però que no trobaren resposta. El primer edil va reconèixer el desconeixement de molta informació. No obstant això, instà l'oposició que fos el Govern la institució que es pronunciàs sobre aquestes i d'altres qüestions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.