algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Detinguts un director de banc i un gestor per estafar 4 milions a Palma

També han estat arrestats 23 testaferros que demanaven crèdits

F.R. Palma.
El Grup de Delinqüència Econòmica de la Brigada Provincial de Policia Judicial, del CNP de Palma, ha detingut 25 persones durant els últims quatre mesos. A dos dels arrestats, G.A.M., de 58 anys i D.P.C., de 34, se'ls considera responsables de 23 delictes continuats d'estafa. La resta de sospitosos van actuar com a testaferros. El valor total de l'estafa, a una entitat financera, s'estima en més de quatre milions d'euros. Els delictes es cometien mitjançant la sol·licitud de crèdits hipotecaris.

Els considerats responsables màxims dels delictes són el director (D.P.C.) de l'oficina bancària, situada a Palma i on se sol·licitaven els préstecs, i un gestor (G.A.M.), que era l'encarregat de captar particulars perquè figurassin com a titulars d'aquests crèdits. El gestor era l'encarregat de contactar amb particulars, que es prestaven a figurar com a titulars d'un crèdit hipotecari a la mateixa entitat del director de la sucursal detingut, per a l'adquisició d'un habitatge, als qui pagava entre 1.200 i 1.500 euros.

Una vegada captades aquestes persones, i com sigui que la majoria d'elles no tenien garanties hipotecàries, es falsificava la seva nòmina, en la qual es feia constar que el treballador percebia remuneracions extrasalarials. En el cas que aquestes persones no tinguessin treball se'ls facilitava una nòmina d'una empresa en la qual mai no havien treballat. Una vegada sol·licitat el préstec es concedia d'immediat, sense dur a terme cap comprovació, en actuar en connivència amb G.A.M, que lliurava al director de la sucursal 6.000 euros per cada préstec concedit.

A la nota de premsa que facilità ahir el Cos Nacional de Policia de Palma, s'afegeix que aquests crèdits, de quantitats que oscil·laven entre els 100.000 i els 150.000 euros, deixaven de pagar-se pels prestataris qui a més, i seguint els consells del gestor de les operacions, es cuitaven a vendre de nou els habitatges a terceres persones o societats, sense informar-ne l'entitat bancària estafada, ni subrogar les hipoteques que els havien estat concedides anteriorment.

En el transcurs de la investigació es descobrí, a més, que diversos dels habitatges foren venuts a una societat, de la qual era administrador el director del banc, junt amb la seva companya sentimental. La investigació dels policies del Grup de Delinqüència Econòmica ha estat molt laboriosa. Al llarg dels quatre mesos s'ha estat primer investigant per descobrir la trama, i després s'ha estat citant a Direcció, en qualitat de detinguts, els considerats 23 testaferros. Els 25 arrestats apareixen en les diligències efectuades en qualitat d'acusats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.