nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Un grup de la secta Moon va finançar Majorica per a l'ampliació de capital

Drasan Limited es podria quedar el cent per cent de les accions de l'empresa

83682
Els treballadors de Majorica han patit un mes d'incerteses.

C.V./M.P.Manacor.
El xec que va presentar l'empresa Majorica dilluns passat, destinat a l'ampliació de capital i que va transferir via fax al Govern de les Illes com a comprovant d'aquesta aportació, prové del fons econòmic de l'empresa United Vision Foundation, que és del grup de l'anomenada Església de la Unificació o secta Moon. Aquest extrem ha estat confirmat a aquest diari per part de fonts de tota solvència. Aquestes fonts asseguren que «s'ha presentat un xec de 5,2 milions de dòlars (un poc menys de 4 milions d'euros) de l'empresa United Vision Fundation de Delaware, als Estats Units d'America». Es tracta d'un préstec a sis mesos i al trenta per cent d'interès fet per la United Vision a Line Invest XXI.

Segons les mateixes fonts, «com que el xec és d'un banc americà, aquí no es pot cobrar, per la qual cosa s'ha de remetre als Estats Units perquè allà confirmin si hi ha fons i, en tot cas, cancel·lar el taló i realitzar una transferència». Més encara, en el cas que es confirmi el fons del taló, «els diners no arribaran a Line Invest abans de deu dies». Aquest retard significa que, sempre segons les fonts inicials: «L'ampliació de capital no es podrà fer efectiva abans de finals de la setmana que ve». De tot plegat es desprèn que a data d'avui encara resta pendent de materialitzar la compromesa ampliació de capital. «No s'ha efectuat l'ampliació de capital, simplement perquè els doblers no hi són», confirmen les fonts.

D'altra banda, i en el rerefons de tot l'entramat de la crisi de Majorica existeixen tot un seguit de moviments encaminats a la venda de la companyia. Segons ha pogut confirmar aquest diari de fonts de tota solvència, és que el grup de la multinacional Drasan Limited (filial del grup asiàtic Saga), i que ara està en possessió del 50 per cent de les accions, es podria «quedar el cent per cent de les accions pagant només la quantitat d'un milió d'euros». Per aquest motiu, el grup català liderat fins ara pel president de la Seda, Rafael Español, vendrien la totalitat de les participacions i Saga podria absorbir tot el grup Majorica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.