algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La UIB és la que més creix enguany en nombre d'alumnes matriculats

L'increment arriba al 5'38%, tot i que encara està per sota de la mitjana estatal

Les dades de matriculació del curs universitari 2004-2005 es poden qualificar com d'esperançadores ja que el nombre d'alumnes torna a pujar per segon any consecutiu, encara que continua sent la comunitat autònoma amb el percentatge d'universitaris més baix de tot l'Estat. Segons explicà el vicerector d'estudiants, Joan Antoni Mesquida, «aquesta taxa és d'un 40% a quasi totes les comunitats, mentre que a les Balears només és d'un 25%».

La UIB, l'any passat ja va tenir un creixement d'un 1% en nombre de noves matriculacions i enguany aquesta xifra ha pujat fins a 5,38 punts, el percentatge més alt de tot l'Estat. «No podem fer una valoració a l'alça encara, ja que dos anys d'increment és poc temps, però l'expectativa és bona, encara que hem de seguir treballant perquè la taxa d'universitaris arribi al mateix nivell que a tot l'Estat», assenyalà Mesquida.

Pel vicerector d'estudiants hi ha diversos factor que han contribuït a aquest increment, «la flexibilitat del reglament acadèmic que ha reduït el nombre de crèdits de permanència i ha permès que moltes persones puguin compatibilitzar els estudis universitaris amb la feina». També va destacar l'augment del nombre de convocatòries, que ha passat de 4 a 6 i la implantació d'un pla d'orientació i transició per als alumnes de tercer i quart curs d'ESO i per a alumnes de batxillerat, «els resultats del pla els hem de veure en un parell d'anys», segons Mesquida.

El nombre total d'alumnes matriculats en estudis de grau a la Universitat de les Balears és de 14.071, dels quals 403 són de la seu d'Eivissa, 246 de la seu de Menorca, la que més ha crescut amb un increment d'un 22,39%, i 13.422 a la de Mallorca. Els estudis que més han incrementat la seva demanda són el magisteris, l'escola de Turisme, Treball Social, Infermeria Filologia Anglesa i Història, mentre que les matriculacions en Filologia Catalana han descendit de 19 en el 2003 a 13 alumnes enguany i Filologia Hispànica passa de 30 noves matriculacions l'any passat a 19 nous alumnes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.