muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Cort ja ha canviat el 90% de les plaques dels guals permanents

Només en falten unes 400 per baratar a Son Fuster i a Casa Blanca

L'Ajuntament de Palma ha canviat ja més del 90% de les plaques dels guals permanents del terme municipal, després que anunciàs que a finals d'any totes estarien baratades.

Cort ha atorgat 6.800 permisos de gual permanent. En total rebé 5.235 instàncies per baratar de placa i ja se n'han canviades 4.865.

D'aquest total s'han de llevar unes 200 llicències que han estat anul·lades, entre altres coses per infrautilització o per haver detectat casos de frau.

El canvi de plaques es va realitzar de manera progressiva en els vuit districtes (amb la Llei de grans capitals es convertiran en cinc) que formen el terme municipal de Palma.

Pel que fa al districte I, que correspon al centre, es presentaren 509 sol·licituds i ja se n'han fetes 501, amb la qual cosa es converteix en un dels districtes més avançats en aquest procés.

Al districte II, de la zona de Gènova i Sant Agustí, de 351 peticions ja se n'han canviades 341. Al III, de sa Vileta, s'han canviat ja 1.031 plaques de les 1.056 que hi ha a la zona. Al IV districte, que comprèn Establiments, es Secar de la Real, Son Sardina i sa Indioteria, només manquen entre 50 i 60 plaques de guals permanents per canviar.

Pel que fa als districtes V, VI, VII i VIII, que abracen les zones de Son Fuster, Coll d'en Rabassa, es Molinar, Can Pastilla, Les Meravelles, ses Cadenes, es Pil·larí, l'Arenal, Casa Blanca, Sant Jordi, Son Sant Joan i sa Creu Vermella, de les 365 plaques de guals, 206 han estat canviades.

Tal com informà el regidor de Trànsit i Transports de l'Ajuntament de Palma, Àlvaro Gijón, «estam duent un bon ritme en les tasques de substitució, ja que la nostra promesa era tenir posades les noves plaques abans de finals d'any». Gijón, però, recordà que «hem tingut certes dificultats a l'hora de revisar les llicències, perquè ens hem trobat amb alguns casos en què hem hagut d'anul·lar el permís a uns 200 ciutadans perquè no complien la normativa o l'ús establert».

Així, Àlvaro Gijón conclou que «es complirà el compromís d'adaptar tots els guals permanents a la nova normativa municipal».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.