muy nuboso
  • Màx: 17.32°
  • Mín: 11.35°
17°

El mercat alemany no dóna encara «símptomes clars» de recuperació

La patronal d'agents de viatge DRV debatrà a Palma el problema

Turespaña assenyala que el turisme alemany «es comença a moure, però de moment no ofereix cap símptoma de recuperació». Una crisi «econòmica i psicològica» de llarga durada sembla que ha refredat les expectatives posades en aquest mercat emissor. En el millor dels casos, les previsions de creixement podrien ser d'un dígit.

A tot això, convé afegir-hi les incerteses generades en determinats sectors de l'oferta, sobretot els touroperadors, arran de la progressió imparable d'internet i les aerolínies de baix cost. Això ha fet caure les reserves d'alguns majoristes alemanys fins a un 10% per al pròxim estiu.

Totes aquestes qüestions centraran la convenció anual que la patronal d'agents de viatge alemanys -DRV- desenvoluparà aquesta setmana a Palma. Es preveu que devers un miler de professionals es desplacin dijous a la capital balear per debatre-hi durant quatre dies «les conseqüències de la política econòmica actual en el turisme» i les possibilitats de desenvolupar programes vacacionals en temporada baixa a les Balears.

Tot i això, les dades aportades pel director de l'Oficina Espanyola de Turisme a Berlín, Àlvaro Blanco, insinuen una «tendència positiva», difícil de contrastar per la poca permeabilitat de les informacions recollides pels majoristes. Així, mentre que TUI observa en tots els mercats europeus un recuperació al voltant d'un 5%, Thomas Cook alerta de la forta pressió de mercats com Egipte, Turquia, Tunísia, Croàcia i Bulgària.

Ara bé, Àlvaro Blanco explicà que la progressió del turisme alemany cap a les Balears es veu a hores d'ara afectada per una «crisi econòmic de llarga durada» i per una «malèvola» associació d'imatge de Mallorca amb excessos urbanístics. En aquest sentit, el director de l'OET de Berlín afirmà que «l'evolució d'aquest mercat es troba estancada».

Aquesta és la tercera vegada que la patronal d'agents de viatge alemanys du la seva convenció anual a Palma. El palau de congressos del Poble Espanyol serà la seu de les reunions que es duran a terme al llarg de divendres i dissabte dematí. El president de la DRV, Klaus Laepple, serà el moderador de la «ponència de principis» que obrirà el congrés.

La primera jornada es repartirà entre qüestions d'interès local com El turisme d'hivern a Mallorca: una oportunitat realista o només un somni? i altres d'abast ampli com Les conseqüències de la política econòmica actual per al turisme i Les reformes necessàries a Alemanya. Quant a la segona sessió, els temes giraran al voltant de l'organització interna.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.