algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Una parella de Palma fa set mesos que espera saber de què morí la filla

Les vísceres s'enviaren a l'Institut de Toxicologia per ser analitzades

«Han passat set mesos des de la mort de la nostra filla i estam com el primer dia, no sabem què va passar». Verónica Frumento tenia 33 anys, en feia vuit que estava internada a l'Hospital Psiquiàtric de Palma i va morir el passat 8 d'abril. L'autòpsia va determinar que va morir per ingesta de càustics. Les seves vísceres es van enviar a l'Institut Toxicològic de Barcelona per analitzar-les, però els familiars no han tingut cap resposta des de llavors i segueixen sense explicar-se «què va poder passar». El cas està a les mans del Jutjat d'Instrucció 11 de Palma.

«Verónica tenia una conducta problemàtica i l'últim mes de vida la direcció del psiquiàtric li havia posat vigilància contínua de dia, però de nit la lligaven al llit», diuen els pares. L'últim cap de setmana de cada mes podia dormir a casa i també tenia permisos per sortir els festius. El 6 d'abril els pares de Verónica van sortir a passejar amb ella. «Vam anar a la Fira del Ram. Verónica es va comportar molt bé i la vam tornar al Psiquiàtric en perfecte estat. A l'hospital el seu comportament va ser l'habitual, va sopar bé i va prendre la medicació», agreguen els pares.

A les 12.30 hores del dia següent Verónica va ser traslladada a urgències de Son Dureta, on va ingressar en estat de xoc irreversible. «Los metges ens van explicar que el seu estat era molt greu i li quedaven poques hores de vida. El matí següent va morir», explica la família. L'autòpsia practicada al cadàver va donar els següents resultats. Com a causa immediata de la mort: «insuficiència cardiorrespiratoria aguda». Causa intermèdia: «xoc tòxic». I causa fonamental de la mort: «peritonitis aguda per ingesta de càustics».

Des d'aquell moment els familiars es fan una sèrie de preguntes cada dia que passa: «En ser una mort dubtosa, com és possible que encara no arribin els resultats de toxicologia per determinar què li va passar a Verónica?». La família diu que l'espera «és massa anguniosa, fins dos mesos després de la mort no poguérem enterrar-la i ara la investigació no avança perquè no arriben els resultats dels òrgans vitals que es van enviar a analitzar».

Segons l'autòpsia, Verónica tenia l'estómac destrossat pel producte ingerit, però no tenia lesions a la boca, coll i part superior del esòfag. «No entenem com ingerí un producte tan agressiu si estava vigilada», expliquen. «Fins a la data seguim sense saber què va passar amb Verónica, esperam que algú ens doni una explicació que ens torni la pau».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.