nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

S'Institut de Mallorca ha ofert el 2004 serveis a 243.000 ciutadans

Els col·lectius més desfavorits han centrat la feina de l'organisme

S'Institut de Serveis Socials i Esports, dependent del Consell de Mallorca, presentà el balanç del seu primer any d'activitat i destacà que els diferents programes de l'organisme atengueren més de 243.000 persones.

El president de S'Institut, Antoni Serra, explicà que «per al 2005 s'incrementaran un 20% per cent els recursos d'atenció domiciliària a persones afectades per malalties cròniques de diferents municipis de Mallorca, amb l'objectiu de donar-los una millor assistència a través de la contractació de més professionals.

Serra assegurà que aquest augment és una de les principals fites de S'Institut per a l'any que ve, com també establir col·laboracions amb entitats de veïns, sindicats, agents socials i amb empreses privades, de les quals va sol·licitar més implicació en projectes.

L'informe anual presentat destaca els col·lectius principals que s'han beneficiat dels serveis de S'Institut com les famílies, infants i joves, gent gran, persones amb risc d'exclusió social, immigrants, discapacitats i drogodependents.

Programes com el Pla de prestacions socials bàsiques i el Servei d'ajut al domicili han aglutinat més de 40.000 persones. Les famílies de Mallorca han participat en programes com «Conviure en família» i «Convivència, respir i formació», sense oblidar la gran quantitat de famílies nombroses de Mallorca que han passat per les seves oficines per tramitar els seus títols. Els joves i infants gaudeixen de serveis d'urgències en serveis socials, famílies cangur o d'acollida, llars per a menors i programes d'inserció.

Les persones grans també han gaudit d'un gran nombre de programes destinats específicament a ells. Disposen d'un gran ventall d'activitats lúdiques com viatges, tallers de memòria, manualitats, ball i esplai en general, a més d'una xarxa d'atenció residencial i d'estades diürnes que fan dels nostres majors un dels col·lectius que són protagonistes de les activitats de S'Institut.

A banda d'això, els serveis socials varen atendre 17.053 persones en risc d'exclusió social, 3.008 immigrants, 1.031 discapacitats i 1.121 persones amb algun tipus de drogodependència.

Els esports també han estat una part important dins la tasca de S'Institut, ja que 74.843 persones han pres part en els seus programes de foment.

El president de S'Institut va retre homenatge a la fundadora, Margalida Vilanova, present a l'acte amb consellera de Presidència, Rosa Puig, i representants d'entitats i associacions de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.