cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.31°

Cort revisarà el conveni de façana marítima amb el Govern balear

També resta ajornat el soterrament del trànsit del passeig marítim

Cort haurà de revisar el conveni signat amb el Govern de les Illes Balears per tal de fer efectiu el projecte de façana marítima. El fet és que l'Agència Tributària exigirà a l'Ajuntament el pagament de 4 milions d'euros en concepte d'operacions immobiliàries relatives a l'IVA.

D'aquesta manera, Cort haurà de revisar el conveni, ja que segons el regidor de l'àrea de Coordinació, Javier Rodrigo de Santos, «amb l'operació l'Ajuntament perdria 4 milions d'euros que s'havien de destinar a l'execució del projecte».

Una de les solucions que preveu Rodrigo de Santos per evitar el pagament d'aquesta quantitat en concepte d'IVA és que l'entitat que signi el conveni amb el Govern balear sigui una empresa municipal que després en pugui recuperar l'IVA.

Així, hi ha la possibilitat que sigui l'Emop (Empresa Municipal d'Obres i Projectes) qui arribi a signar de bellnou el projecte de façana marítima amb l'objectiu de poder recuperar la quota d'IVA pagada a l'Agència Tributària.

Rodrigo de Santos afirmà que «no ens quedarà més remei que haver de revisar tot el conveni signat per acabar de polir certs aspectes, a més del tema que ja hem anunciat del pagament de 4 milions d'euros en concepte d'IVA a Hisenda».

El regidor de l'àrea de Coordinació, Rodrigo de Santos, també informà ahir que «no és cap prioritat ni política ni financera per a l'Ajuntament de Palma soterrar el trànsit al passeig marítim».

Amb l'anunci d'aquest fet, de Santos revelà el poc interès actual de Cort per realitzar un projecte de tan gran envergadura, com suposava l'anunci de soterrament del trànsit al passeig marítim.

Així, digué que «aquesta obra restarà condicionada al projecte futurible d'ampliació del port de Palma». El projecte preveu que tot el trànsit i desembarcament de mercaderies se situaria al dic de l'Oest i per tal cosa «aquest projecte queda aparcat fins a la redacció d'un projecte d'ampliació del port». També s'informà de la davallada d'un 10,37% del pressupost assignat a l'àrea d'Urbanisme, que el mateix de Santos també ocupa. Aquest departament disposarà d'un pressupost de 15.557.289 euros.

D'aquesta manera, Urbanisme serà, juntament amb Infraestructures, Parcs i Jardins, les dues úniques àrees de l'Ajuntament de Palma que veuran retallat el seu pressupost per a l'any 2005.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.