nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Una promotora construirà una residència privada a Portocolom

A canvi de l'interès general, la Sala tindrà cinc habitacions durant 20 anys

G. VICENS.Felanitx
L'equip de govern del PP de Felanitx autoritzà ahir la construcció d'una residència privada per a gent gran en uns solars ubicats devora el col·legi S'Algar de Portocolom. Ara el Consell de Mallorca hi haurà d'atorgar l'interès general per possibilitar la construcció d'aquest centre, ja que els solars no constaven com a urbanitzables en les Normes Subsidiàries.

L'Ajuntament arribà a un acord amb els promotors de la residència segons el qual, a canvi de la sol·licitud de la declaració d'interès general, l'empresa cedirà cinc habitacions al Consistori per un període de 20 anys. Aquestes estaran a disposició dels serveis socials municipals, que decidiran quines persones hi poden accedir. Transcorreguts els vint anys, la Sala encara podrà optar a aquestes cambres, però desembutxacant-ne com a molt el preu mínim que es pagui aleshores per cada una.

L'aprovació de la sol·licitud del conveni provocà diverses crítiques de l'oposició. Així el portaveu d'UM, Miquel Julià, comentà que «ens duen un pla ja firmat, en lloc de presentar-ne primer una proposta per consensuar-la».

En la mateixa línia, Pere Massutí (PSOE) raonà que «dubt que la manera de tramitar aquest expedient sigui legal; hi ha tres o quatre propostes de conveni i se n'hauria d'haver presentada una al ple i després autoritzar la seva signatura».

Però més contundents foren encara el portaveus del PSM, Bernadí Monserrat i el d'EU-EV, Nicolau Barceló, que criticaren les formes amb les quals el PP ha negociat un acord qualificat per ells de «tèrbol».

Per la seva banda, la batlessa de Felanitx, Catalina Soler (PP), celebrà el conveni signat i en ressaltà els avantatges. «Estic molt contenta que es vulgui construir una residència en un lloc tan emblemàtic i amb tanta demanda com Portocolom», assenyalà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.