cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°

El jutge atribueix a Interior els problemes de personal de la CAIB

L'acte que suspèn el borsí d'interins veu «imprevisió» a la convocatòria de Rodríguez

101156
El departament de José María Rodríguez hauria pogut evitar la situació actual de «necessitats urgents» en l'Administració.

La «imprevisió» de la Conselleria d'Interior és la causa dels problemes de personal a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, segons l'acte del Jutjat Contenciós Administratiu que suspengué de manera cautelar els borsins d'interins.

La Conselleria que regeix José María Rodríguez havia al·legat contra la suspensió demanada per Comissions Obreres perquè «amb les convocatòries impugnades es pretén disposar de borses de funcionaris interins, del cos superior i de gestió, ja que s'han exhaurit les anteriors i existeixen necessitats urgents que no es poden ajornar més temps».

Interior afegia que «en aquests moments hi ha places vacants a l'Administració autonòmica, que s'han de cobrir amb urgència per proporcionar un servei millor als ciutadans». La resposta del magistrat Francisco Pleite Guadamillas és contundent: «la urgència és imputable a la part demandada» per «imprevisió». El jutge recorda que s'haurien d'haver previst convocatòries amb anterioritat a l'exhauriment dels contingents anteriors i afegeix que «han passat nou mesos sense borsí d'interins per al cos de gestió i cinc mesos per al cos superior».

Dels borsins la situació dels quals fou qualificada d'«emergència» per Interior, el de gestió havia quedat sense efectius el 28 de gener i el del cos superior el 25 de maig. A més, el magistrat estableix que, en tot cas, la urgència no es podria posar per sobre d'«una suposada vulneració d'un dret fonamental com és l'accés en condicions d'igualtat a les funcions i als càrrecs públics, als quals la Constitució atorga una protecció especial».

És per això que, com avançà dissabte Diari de Balears, el jutge decreta la suspensió cautelar dels dos borsins a l'espera de la sentència definitiva. Interior no esperarà aquesta sentència. Demà durà a la Mesa de Negociació dues noves convocatòries que recullen les exigències del sindicat Comissions Obreres per evitar més recursos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.