tormenta
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El PP responsabilitza Antich de la suposada trama del «maletí espia»

Diéguez qualifica de 'covard' Rodríguez perquè 'insinua sense proves'

El grup parlamentari popular considera l'expresident del Govern balear, Francesc Antich, vertader responsable de la compra i la possible utilització fraudulenta del maletí espia adquirit per Interior l'any 2001, quan el conseller era Josep Maria Costa (PSOE). Així ho manifestà el diputat del PP Francisco Molina en el decurs de la compareixença de l'actual titular de Funció Pública, José María Rodríguez.

Molina arribà a comparar el cas de presumpte espionatge amb l'escàndoWatergate, que posà fi a la carrera de Nixon. Després assegurà que si es demostra que Antich estava darrere certes «actuacions delictives» relacionades amb l'assumpte esmentat «demanarem que lliuri la seva acta de diputat al Congrés».

La compareixença de Rodríguez s'inicià mitja hora després del previst -«gràcies» al retard de la presidenta de la Comissió, Maria Antònia Munar- i oferí un altre episodi d'encarament entre el conseller i el diputat socialista Antoni Diéguez. Aquest instà el seu adversari a demostrar que, en efecte, el maletí espia s'havia fet servir per gravar converses o per obtenir imatges sense permís. Diéguez acusà l'actual cap d'Interior de «covard» i afirmà que la seva actitud «és perillosa per a la Constitució».

Al marge de la qüestió del maletí, però també en relació amb el sistemes de seguretat de l'Executiu, Rodríguez es referí a les càmeres que suposadament Costa ordenà instal·lar en diferents despatxos de la Conselleria. En aquest sentit, afirmà que les imatges enregistrades s'emmagatzemaven en un ordinador del mateix edifici. El conseller, que insinuà en diferents ocasions la responsabilitat d'Antich en tots aquests «afers», no en presentà proves «perquè qualcú va buidar el disc dur de la computadora abans que jo prengués possessió del meu càrrec».

La versió oferta en públic per Josep Maria Costa assenyalava que les càmeres, que només estaven connectades entre les 20.00 i les 08.00 hores, s'instal·laren després que haguessin desaparegut del seu despatx diversos documents oficials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.