muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
14°

Cort realitzarà una remodelació integral del barri de la Soledat

També hi construirà 177 habitatges protegits en règim de lloguer

L'Ajuntament de Palma té previst realitzar a mitjans de 2005, una reforma integral del barri de la Soledat on també s'hi construiran 177 habitatges protegits destinats al lloguer i a la venda a la població general. Així ho explicà ahir el regidor d'Habitatge, José Manuel Sierra, que digué que «l'objectiu consisteix a complementar la construcció d'aquests habitatges, situats als carrers de Brotard i Caracas, amb un projecte més exhaustiu que contemplarà la rehabilitació d'àmplies zones del barri».

A tal efecte, d'Ajuntament de Palma convocarà un concurs obert d'idees perquè hi participin empreses i col·lectius per tal que des d'aquestes instàncies s'aportin propostes concretes, en relació al desenvolupament integral del projecte.

El habitatges ocuparan l'espai de quatre solars que, a la vegada, seran objecte d'expropiació per part de la Gerència Municipal d'Urbanisme, tal com es preveu i on hi figura una partida al respecte quantificada en 2.105.000 euros.

A més, l'actuació preveu la rehabilitació de l'antiga fàbrica de Can Ribes situada a l'enfront del carrer de Brotard. Aquest carrer, rebrà una actuació important ja que les expropiacions d'habitatges que s'hi duran a terme permetran l'obertura d'aquesta via al carrer de Manacor, tot facilitant i millorant l'accés a l'esmentada zona.

El carrer Caracas també veurà ampliat el seu vial, ja que Cort té previst, també mitjançant les expropiacions, obrir aquest carrer fins a quasi la connexió d'aquest carrer amb la via de cintura.

Així, a partir de l'1 de gener de 2005 es començaran a tramitar les pertinents expropiacions que suposaran, entre altres coses, les obertures de nous carrers al barri de la Soledat. Pel que fa a la regidoria d'Habitatge, s'ha consignat al pressupost de 2005 una partida de 60.000 euros destinada a la convocatòria i realització d'un concurs d'idees, mentre que des del Patronat Municipal de l'Habitatge es destinarà a aquesta actuació una part proporcional dels 362.000 euros assignats a la partida «Projecte i execució d'obres». També es va anunciar la construcció de 36 habitatges en règim de venda destinats a joves d'entre 18 i 35 anys a la urbanització de Son Gual. A Son Parera s'hi edificaran 12 habitatges també destinats a també a gent jove.

Per a gent major es construiran 14 habitatges a Es Jonquet i 22 a la barriada de la Soledat. Al Polígon de Llevant hi haurà 84 habitatges fruit del conveni signat amb l'Institut per a l'Habitatge de les Forces Armades, entre els carrers Ciutat de Quétaro, Montevideo i Lima.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.