algo de nubes
  • Màx: 20.05°
  • Mín: 12.82°
20°

Els exaccionistes interrompran la venda del solar de Majorica

Adverteixen que abans de vendre, Saga ha d'aportar 6 milions d'euros

C.V. / J.M.S. Manacor.
Els accionistes venedors de Majorica han amenaçat Drasan Limited -filial de Saga- a «interrompre tot d'una» qualsevol operació encaminada a emprar els doblers obtinguts amb el solar de la illeta de Majorica per afrontar l'ampliació de capital prevista en el contracte de compravenda.

En una carta dirigida a Drasan Limited, els exaccionistes denuncien «els incompliments del pacte des del moment que no s'ha procedit a la injecció de capital mitjançant els sis milions d'euros compromesos amb els bancs creditors». Així mateix, recorden que els nous accionistes han infringit «el conveni de creditors» i no han adotat tampoc «les mesures adequades per evitar la insolvència de la companyia».

Davant d'aquesta situació, alerten que la «utilització d'un actiu de la societat per a l'augment de capital, sigui quin sigui el procediment emprat, constitueix una infracció directa de la prohibició legal d'assistència financera de la companyia en qüestió». En la mateixa línia, adverteixen que aquesta operació «seria amb tota seguretat un frau del conveni de creditors i del contracte signat».

Així mateix, també s'han dirigit en una altra missiva a la societat catalana liderada per Rafael Español, a fi de mostrar la preocupació existent per la situació actual de Majorica. En aquest sentit, requereixen que «abans del pròxim dia 19, ens informin del grau de compliment assumit» pels nous propietaris respecte de l'acord subscrit.

La conjuntura de la firma manacorina és tan delicada que, segons fonts de tota solvència, si Saga no du a terme la injecció de capital aquest mateix mes «no es podran pagar ni les nòmines ni les indemnitzacions». Tanmateix, «Saga no té doblers per satisfer aquest requisit», per la qual cosa «està intentant que algú li doni diners per l'immoble». Aquesta és l'operació que els exaccionistes interrompran en el cas que la companyia asiàtica intenti realitzar-la. Segons les mateixes fonts, «la societat necessita com a mínim 10 milions d'euros per salvar-se». Les mateixes fonts fixen el dèficit de tresoreria en 5,3 milions d'euros.

La comissió de seguiment de Majorica, reunida ahir va remetre una carta al batle de Manacor, Antoni Pastor, a fi d'instar-lo a emprar tots els recursos per «paralitzar la venda del solar de Majorica i que la supediti a la cessió de la tutela de la marca a l'Ajuntament de la localitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.