nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
12°

Aparicions estel·lars enmig del foc creuat

Matas va irrompre en el ple quan Armengol l'acusava de menysprear la Cambra amb les seves absències

La sessió d'ahir es convertí en una de les més tenses de l'actual cicle parlamentari. Les dues darreres preguntes del primer punt de l'ordre del dia estaven formulades pel grup socialista a Jaume Matas, però el president estava absent. Aleshores, la portaveu del PSIB, Francina Armengol, aprofità per carregar amb força. «O (Matas) té por de contestar les qüestions que se li demanen en aquesta Cambra o mostra un menyspreu absolut per la institució... mai és present, es nega a respondre a l'oposició de manera sistemàtica», assegurava la diputada socialista abans de lamentar l'actitud «insultant i impresentable» del Govern balear.

Mentrestant, la vicepresidenta, Rosa Estaràs, s'oferia a respondre sengles preguntes dirigides al seu cap -sobre l'anterior conferència de presidents autonòmics i l'euroregió- i recordava que l'expresident Francesc Antich «tampoc no compareixia per la Cambra». Quan Armengol encara mostrava símptomes d'indignació s'inicià el segon punt de la sessió: una interpel·lació presentada pel PSM. En aquest precís moment Matas aparegué a la sala de plens disposat a debatre amb Pere Sampol.

Aquest fet va ser interpretat per Armengol com una altra manca de consideració cap al seu grup i anuncià una queixa formal davant la Mesa del Parlament. La protesta es podria convertir en una proposició no de llei rebutjant l'actitud del president autonòmic. Però l'esmentada no va ser l'única picabaralla que ahir es va viure a la màxima institució de les Illes.

Una pregunta enunciada per Miquel Ramon (EU-EV) sobre la depuradora de Vila, a Eivissa, alterà els ànims del conseller de Medi Ambient, Jaume Font, qui responsabilitzà l'Ajuntament de la capital pitiüsa (en mans del PSOE) dels problemes per dur a terme l'obra. Al ple es vegeren gests de tota mena. Fins i tot EU-EV rescatà els cartells reivindicatius del «no a la guerra»; aquesta vegda per oposar-se al genocidi de Faluja (Iraq).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.