algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Caffarel retreu a Matas que no felicitàs TVE-Balears pels 25 anys

La cap de RTVE diu que la delegació no patirà la retallada del Govern

«El president autonòmic està en el seu dret de parlar d'IB3, però, quan anam a un aniversari, solem felicitar aquell que ens convida». La directora general de RTVE, Carmen Caffarel, es referí així a Palma al discurs que el president del Govern, Jaume Matas, pronuncià en la gala pel 25è aniversari del centre de TVE a Balears, on parlà del pròxim canal autonòmic.

La responsable de l'ens públic de televisió assegurà que la renegociació a la baixa del conveni pel qual el Govern balear destina recursos econòmics al Centre Territorial de TVE a les Illes «no afectarà» el proper any el capítol de personal ni la programació que ofereix en l'actualitat aquesta delegació, perquè els Pressuposts Generals de l'Estat per al 2005 ja inclouen aquestes partides.

Caffarel realitzà aquestes declaracions després d'entrevistar-se amb el president del Govern balear, qui li reiterà la voluntat del Govern de no renovar el conveni en els mateixos termes per l'entrada en funcionament de la televisió autonòmica IB3 a partir de setembre. Igualment, anuncià que durant aquesta reunió Matas ratificà la cessió a RTVE d'un solar de 6.000 metres quadrats al polígon de Son Hugo per construir una nova seu de les delegacions territorials de TVE i RNE, amb l'objectiu que s'inauguri «en un termini màxim de dos anys».

La directora general de l'ens públic defensà que l'acord de col·laboració amb el Govern és una iniciativa «modèlica i un exemple per a altres comunitats autònomes», al mateix temps que ressaltà la importància d'aquesta delegació territorial per «recollir la sensibilitat de Balears i funcionar com una finestra cap a la resta de l'Estat».

En referència a la retransmissió del partit entre el Barça i el Madrid del pròxim dissabte, explicà que avui hi haurà una reunió entre membres de TVE i la FORTA per «apropar posicions» que permetin que aquest partit es pugui veure per La 2. A més, la directora general de RTVE expressà els seus dubtes sobre el sistema d'audiències existent, perquè «només mesura etarget comercial». «Hauria d'existir una altra manera de mesurar que no fos purament comercial. Per exemple, un sistema que tingués en compte la qualitat d'un programa de televisió o els valors que transmet», apuntà.

Caffarel es referí així al descens d'audiència que ha patit TVE els darrers mesos que, segons ella, es deu a la «forta competència de cadenes comercials amb contenguts contra els quals TVE no pot competir». «No renuncii a les audiències», argumentà la directora, qui espera que els espectadors «es vagin adaptant» als canvis de programació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.