cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

El vaixell que quedà a la deriva al nord de sa Dragonera és remolcat fins Palma

El temporal va remetre ahir, encara que el vent provocà la caiguda d'arbres i tanques

E.L.V.Palma.
Dos vaixells remolcadors van aconseguir finalment portar fins al port de Palma eDan Provider, el vaixell mercant de bandera danesa que havia quedat a la deriva 30 milles al nord de l'illa de sa Dragonera. Segons va informar el consignatari de Transcoma Balears, Panos Tsigaras, el vaixell va quedar a la deriva a les 04.00 hores de dissabte en una complicada situació, amb ones de 7 i 8 metres. La primera gestió va ser avisar Salvament Marítim i posar-se en contacte amb el remolcador Remolcanosa, que va haver de tornar enrere en arribar a sa Dragonera per la força de les ones. Llavors es va decidir contactar amb l'Antàrtida, amb base a València. Finalment, sobre les 11.00 hores d'ahir el remolcador va poder amarrar el vaixell mercant i traslladar-lo fins el port de Palma amb la col·laboració del Remolcanosa. Com a mesura de precaució, Salvament Marítim havia disposat el seu helicòpter de rescat davant de la possibilitat que el mercant fos arrossegat cap a la costa, cas en què l'evacuació dels tripulants s'hauria d'haver efectuat per aire.

Tsigaras creu que l'avaria s'hauria pogut produir a causa de la mala qualitat del combustible que el vaixell va carregar al port italià de La Spezia, que podria haver bloquejat els motors.

Caiguda d'arbres
D'altra banda, el temporal va remetre ahir a Mallorca, però malgrat tot els bombers van haver d'efectuar nombroses sortides per retirar arbres caiguts a Palma, Manacor, Algaida, Petra, Felanitx, Valldemossa, Alcúdia, Pollença, Bunyola, Muro i Inca, segons va informar l'agència Efe.

Els bombers també van haver d'intervenir al municipi de Llucmajor per retirar alguns cartells i a Esporles per apartar un arbre que havia caigut sobre un paret.

A més, l'estat de la mar continuava sent complicat a l'illa de Menorca, i els ports de Maó i Ciutadella seguien ahir tancats, amb ones de fins a sis metres d'altura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.