algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Cossiers i gegants inauguren els actes del tradicional Dijous Bo

Varen ballar a l'ofici religiós en honor de Santa Maria la Major

ELENA DÀVILA.Inca.
Els cossiers d'Inca van tornar a ballar per segona vegada aquest any amb motiu de la festivitat de Santa Maria la Major, que marca l'inici dels actes programats amb motiu del Dijous Bo. Durant l'ofici religiós, que es va celebrar en la parròquia de Santa Maria la Major i va estar presidit pel bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, el grup folklòric Revetla d'Inca va representar davant una església estibada de fidels, el ball dels cossiers, la dama i els cavallets al compàs de la música de xeremies. Es tracta de la segona vegada que aquest grup de joves representa el ball, des que el passat mes de març decidiren, animats per l'Ajuntament d'Inca, recuperar aquesta tradició. La primera sortida del grup va tenir lloc per Pasqua, durant la missa del Diumenge de Resurrecció.

La novetat del ball d'ahir va ser, com mana la tradició, la dama, a la qual va donar vida Francesca Maria Pons. Acompanyada pels dos cavallets, encarnats per dones, i sis cossiers van ballar a l'altar major durant l'ofrena.

En finalitzar la cerimònia religiosa, a la qual va assistir el batle d'Inca, Pere Rotger, i diversos regidors de l'Ajuntament, a la plaça de Santa Maria la Major esperaven un gran nombre de gegants arribats de 10 municipis de l'Illa que van voler acompanyar els gegants d'Inca en la V Trobada de Gegants, organitzada també amb motiu dels actes del Dijous Bo.

No van voler perdre's la cita els gegants d'Alaró, Sóller, Palma, Manacor, Calvià, sa Pobla, Llucmajor, Marratxí i Son Sardina.

Ja de capvespre, l'església de Santa Maria la Major va acollir la lectura del pregó del Dijous Bo, que aquest any anà a càrrec de Catalina Valriu Llinàs, doctora en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears.

Segons van destacar fonts municipals, «aquest any es va pensar en Catalina Valriu per la tasca que ha desenvolupat per revitalitzar la cultura popular i per donar a conèixer les rondalles mallorquines, sobretot entre els joves, a través de la seva faceta de contacontes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.