algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Cort té previst soterrar totes les línies elèctriques, a llarg termini

De moment, s'enterraran les línies d'alta tensió de la falca verda

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, digué ahir que «tenim previst soterrar totes les línies elèctriques de la ciutat a llarg termini, a causa del seu alt cost». D'aquesta manera, s'ha adquirit el compromís d'estudiar la viabilitat de soterrar tot el cablejat elèctric de la ciutat, que ja es comença a fer en alguns espais del centre i a les noves construccions. Cirer afirmà que «la idea és començar primer per la zona del centre i després començar de manera paulatina la resta de la ciutat».

Així ho desvelà Cirer després de la signatura d'un conveni amb Gesa per soterrar la línia elèctrica de 66Kv de la falca verda, línies d'alta i mitja tensió. A l'acte, també hi assistí el president de Gesa, Bartomeu Reus, que destacà la importància d'aquest projecte. D'aquesta manera, Gesa es compromet a realitzar l'obra de soterrament d'una línia aèria de doble circuit a la tensió de 66 Kv denominada de Son Molines, Coliseu i Rafal, que discorre per l'espai públic de la falca verda.

Es preveu que les obres es realitzin en un termini no superior als sis mesos, que s'hauran de comptar a partir del moment que Gesa disposi de tots els permisos i totes les autoritzacions necessàries per a l'execució de l'esmentat projecte. Tant la batlessa, Catalina Cirer, com el president de Gesa, Bartomeu Reus, destacaren que «amb aquestes actuacions en les infraestructures de la xarxa elèctrica, es pretén evitar l'impacte visual de les línies elèctriques a la falca verda de Palma i continuar millorant la qualitat de servei del subministrament elèctric dels nostres clients».

Aquesta actuació suposarà el soterrament de 2 quilòmetres de línies per tota la falca verda, el que correspon a 240.000 metres quadrats a tot el parc. A més, el cost de l'operació volta els 1,3 o els 1,8 milions d'euros, dels quals 600.000 euros seran aportats per l'Ajuntament de Palma, aportant també la part dels Serveis Funeraris Municipals. Cirer informà que al lloc on es troba ubicada actualment la torre elèctrica, «hi tenim previst construir el futur edifici de l'auditori i del nou teatre amb què comptarà Palma en uns anys».

D'altra banda, Bartomeu Reus informà que «el soterrament del cablejat surt car i si haguéssim de soterrar les línies per tot Mallorca sortiria per uns 1.560 milions d'euros, cost totalment inassumible», tot i que matisà que «toparíem amb l'oposició d'alguns particulars que farien encara més difícil fer el projecte general».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.