algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

Els nins de 6 i 7 anys de Balears tindran la sanitat bucal gratuïta

Els pares només hauran d'abonar els aparells ortopèdics de la boca

El nins d'entre 6 i 7 anys es podran beneficiar l'any que ve del Pla d'atenció dental infantil (PADI), per al qual la Conselleria de Salut ha destinat 700.000 euros per al 2005. Segon va explicar la consellera Aina Castillo, a la seva compareixença davant la comissió d'Hisenda, «Aquest programa beneficiarà en una primera fase els infants de 6 i 7 anys, però de manera progressiva s'aniran incorporant els nins i nines més grans fins arribar als de 15 anys». Els participants en el programa disposaran de revisions bucodentals, endodòncies i programes de prevenció i de cura de càries.

Castillo explicà que la seva Conselleria disposarà per al 2005 d'un pressupost global de 976,9 millons d'euros, que suposa un increment del 40,27% en relació amb el l'any passat «és l'increment més important que ha tingut la sanitat balear en tota la seva història, però una despesa ajustada a la realitat de la nostra població. Cal recordar que Balears són la comunitat on més ha crescut la població amb targeta sanitària, un 16%, deu punts més que a tot l'Estat». L'Ib-Salut destinarà 949,5 milions d'euros, un 41,5% més que l'actual exercici, mentre que les altres sis direccions generals tindran 27,1 milions d'euros, un 7,5% d'increment pressupostari.

L'Ib-Salut té previstes inversions per 67,3 milions, en Atenció Primària, en obres d'hospitals i a avançar al màxim els tràmits per construir el nou Son Dureta. Tots els centres de despesa de l'Ibsalut augmenten les seves dotacions: Son Dureta 234,5 miliones, l'àrea de salut de Menorca disposarà de 48,6 milions, la de Eivissa i Formentera comptarà amb 62,4 milions, la gerència d'atenció primària de Mallorca tindrà 87 milions, el 061 gestionarà 7,6 miliones, l'hospital de Manacor 52,5 milions, Son Llàtzer 92 milions i GESMA disposarà de 32,1 milions d'euros.

La consellera considerà estratègiques les inversions en noves tecnologies amb una dotació de 4,4 milions d'euros, que permetrà la creació d'una base de dades unificada de cada pacient, agilitzant les llistes d'espera quirúrgiques, proves diagnòstiques i consultes. Per la seva part, el diputat d'EU, Miquel Ramón, mostrà la seva preocupació per «l'alegria endeutadora mostrada en aquests pressuposts». La representant del PSM, Maria Lluïsa Mascaró, demanarà sobre el model de finançament del nou Son Dureta i per la creació de l'observatori de drogues, mentre que Miguel Gascon, del PSOE, reclamà uns pressuposts més reals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.