algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Estudiants i professors demanen doblers a Fiol per continuar el curs

L'STEI i l'escola de disseny reuniren 200 persones davant la conselleria


Devers 200 estudiants i professors de l'ensenyament públic es concentraren ahir davant la conselleria d'Educació i Cultura per exigir al seu màxim responsable, Francesc Fiol, que transfereixi els doblers necessaris per poder continuar el curs.

La protesta d'ahir havia estat convocada pel principal sindicat de l'ensenyança, l'STEI-i. A més, els alumnes de l'Escola Superior de Disseny -ESD-, que han decidit rebatejar el centre amb el nom «Escola Sense Doblers» també s'afegiren a la concentració.

Segons el secretari d'Organització Sindical i portaveu de l'STEI-i, Biel Caldentey, «aquesta mobilització és la culminació d'un procés de protestes del qual ja hem informat tant la Conselleria com el Consell Escolar, sense cap resposta per ara. El responsable d'Educació assegurà al Parlament que els col·legis públics cobrarien el 15 d'octubre passat. No va ser així. Ara manifesta que cobraran el 15 de novembre i l'única realitat és que han rebut entre el 15 i el 30% del total de la transferència».

Caldentey alertà que «centres com l'Escola Superior de Disseny i alguns de formació professional ja no tenen doblers ni per comprar material. Viuen en una situació de precarietat absoluta».

De fet, alguns alumnes de l'ESD denunciaven ahir que «Emaya ha tallat l'aigua al nostre centre perquè no pot atendre les factures, encara que pagam una matrícula de prop de 600 euros». Precisament, els escolars es demanen «què fa la Conselleria amb els doblers de gairebé 400 alumnes que estam estudiant disseny?».

La crispació en el col·lectiu és tan alta que han amenaçat d'intensificar les convocatòries. «Si el 15 de novembre Educació no ha pagat, haurem de proposar noves mobilitzacions creatives en contra del Govern, no de la comunitat escolar», advertí Caldentey.

El dirigent de l'STEI-i conclogué exigint la dimissió «del responsable funcional d'aquesta situació». Aquesta petició anà seguida de la consigna «Fiol, dimissió!».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.