algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Treballadors de la sanitat privada denuncien pressions de la patronal

La patronal diu que un 6 per cent de la plantilla ha fet vaga

El sindicats convocants de la vaga dels treballadors del sector de la sanitat privada consideren que l'aturada va cobrir les expectatives que tenien però denuncien que part de la plantilla està rebent pressions de la patronal perquè no segueixin la vaga.

Segon explicà el membre de la Federació de Sanitat de CCOO, Jaume Pou, «la patronal està creant un clima intimidatori entre els treballadors, ha ha hagut amenaces velades i intimidacions perquè la vaga fou un fracàs».

Durant les dues aturades d'ahir a la Policlínica Miramar, un centenar de treballadors que secundaren la vaga es varen reunir al vestíbul de la clínica amb la sorpresa que hi feren acte de presència efectius de la Policia Nacional, encara que no hi hagué cap incident.

Pel representant de la Federació de Sanitat, «la presència policíaca ha estat una mesura desproporcionada, que només serveix per fer més pressió entre els treballadors perquè en cap moment els concentrats no han impedit que els serveis mínims es compleixin. Però de totes maneres les concentracions continuaran».

Pels representants dels treballadors, «és molt difícil que arribem a un acord, ja que la patronal vol negociar un conveni a la baixa i això és totalemnt inconcebible, no estam disposats a renunciar a drets pels quals ja hem lluitat i que ja tenim».

Per la seva part, el portaveu de la patronal, Rafael Nicolau, explicà que «no farem valoracions de la vaga fins al final de la setmana, però segons les nostres dades la vaga s'ha seguit a 4 centres de les 12 clíniques privades que hi ha a Balears i només ha estat secundada per un 6% del personal».

Nicolau assegura que desconeix que hi hagi pressions, però diu que això s'ha de denunciar als tribunals i no als mitjans de comunicació. El portaveu també és de l'opinió que serà molt complicat arribar a un acord, però que es té l'obligació i l'interès de reprendre les negociacions.

Per la seva part, la consellera de Salut, Aina Castillo, va fer un crida al diàleg perquè la vaga no afecti ni perjudiqui els usuaris i encara que cap de les dues parts en conflicte no ha demanat la mediació de la Conselleria, es va oferir com a intermediària dins les negociacions.

Castillo també va fer referència a l'aturada de 10 minuts dels metges dels centres de Primària, «Crec que tenen raó en les seves reivindicacions. Els centres de salut estan patint una gran pressió, i és normal que reclamin més temps i mitjans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.