nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

La Guàrdia Civil desmantella una banda de narcos i s'apodera d'una gran partida

La xarxa volia distribuir 15.000 pastille d'èxtasi, 50 quilos d'haixix i un de cocaïna

La Guàrdia Civil de Palma ha desmantellat una organització mafiosa que introduïa grans quantitats de droga a Mallorca, sobretot a Palma i a Manacor. Els agents han confiscat 15.000 pastilles d'èxtasi, un quilo de cocaïna i 50 més d'haixix.

No és el primer pic que la Guàrdia Civil de Palma intervé tants de comprimits d'èxtasi, però sí que confisca una quantitat tan considerable com aquesta de drogues diferents.

La investigació s'inicià a l'estiu, quan es detectaren en bars i en discoteques pastilles d'èxtasi amb l'anagrama d'Armani. Les dosis n'havien inundat el mercat i els efectius antidroga donaren prioritat a la investigació. Les sospites se centraren en un nord-africà que residia al número 4 del carrer de la Baioneta, a prop de Gomila. Es tractava d'Abderrahmane B., de 30 anys. No feia feina, però menava un cotxe de luxe de la marca Audi A6.

A més, la seva casa era freqüentada de matinada per nombroses persones. Hakima A., la seva companya, vivia amb ell i suposadament es dedicava també a la mateixa activitat.

El setge s'anà estrenyent i Abderrahmane, que no en sospitava res, entrà la seva darrera partida dissabte. Dimarts de matinada acudí al port de Palma i la Benemèrita decidí no esperar més. El marroquí fou detingut i a la roba li trobaren 24.000 euros, una quantitat destinada suposadament a pagar als correus que duien la droga. En aquest sentit, al cap de poc temps l'esmentat Audi A6 desembarcà al port, amb dos ocupants a l'interior. Antonio O.M., de 30 anys, i Adriana M.R., de 19, arribaren procedents de Tarragona i en una sèrie de falsos fons de la berlina hi amagaven les 15.000 pastilles d'èxtasi, el quilo de cocaïna i els 50 d'haixix.

Els presumptes traficants i el vehicle foren traslladats a la Comandància de Palma, on els experts desmuntaren algunes peces del cotxe i hi trobaren la droga. Els compartiments eren hermètics i coberts de sofre, per despistar els cans ensinistrats. De manera paral·lela, els agents del grup Antidroga escorcollaren la casa, un altre pis de Gomila i un vehicle més (un Mercedes Classe A).

En la mateixa operació, fou detingut ahir un cinquè implicat. Les investigacions contiuen a bon ritme i estan a punt de «caure» tres persones més. El Jutjat d'Instrucció número 7 autoritzà els escorcolls. Els destins de la droga confiscada eren Palma i Manacor, encara que una part també s'havia de distribuir per Inca i per pobles costaners.

Es preveu que els acusats passin avui a disposició judicial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.