algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

Vilafranca i Petra volen denunciar per les ajudes rebudes de Turisme

Se senten discriminats amb les subvencions per desestacionalitzar

Els equips de govern del PSM dels ajuntaments de Vilafranca i Petra estudien dur el Govern balear als jutjats perquè se senten discriminats per les ajudes que han rebut de la Conselleria de Turisme en els projectes que sol·licitaren per desestacionalitzar el turisme.

En el cas de Petra, el Govern concedí una ajuda de 247.096 euros per empedrar els carrers Sol i Hospital. L'Ajuntament de Petra sol·licità com a primera opció asfaltar la carretera que puja a Bonany i empedrar les dreceres. «Creim que reuneix tots els requisits per rebre l'ajuda però no ha estat així. A Sant Joan (governat pel PP), per exemple, donen un milió d'euros per asfaltar camins rurals, mentre que el nostre projecte té un atractiu turístic i el consideren d'interès nul.

El nostre segon projecte era la gespa del camp de futbol i també consideren que és d'interès nul, encara que en altres pobles sí que ho subvencionen», apuntà el portaveu del PSM, Sebastià Reixac. Per la seva banda, l'Ajuntament de Vilafranca tan sols ha rebut 110.585 euros (la tercera xifra més baixa després de Campanet i Santa Maria del Camí) per executar la seva tercera opció, que era rehabilitar la rectoria enfront dels 900.000 euros que havia sol·licitat per finalitzar el seu pla d'embelliment del centre.

Així, el tinent de batle de l'Ajuntament de la localitat del Pla, Jaume Català (PSM), assenyalà que «creim que és una resolució totalment arbitrària, no s'ha seguit cap criteri objectiu, tan sols s'han fixat en els colors polítics dels ajuntaments per atorgar les ajudes». Així mateix, des de l'equip de govern de Vilafranca preveuen convocar en els propers dies un ple extraordinari «i demanar als membres de l'oposició si realment estan d'acord o no amb aquesta resolució adoptada pel consell de govern».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.