muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Arrestat a Llucmajor un alemany que estafà 150 mil euros al seu país

Dieter S. escapà a Mallorca quan sabé que la Policia el cercava

Un estafador alemany que s'apoderà d'uns 150.000 euros al seu país entre 2000 i 2002 ha estat detingut a Llucmajor, després que viatjàs a Mallorca per eludir l'acció de la Justícia, que seguia els seus passos. Dieter S., de 49 anys d'edat, aconseguí una suma considerable de forma il·lícita i un jutjat de la ciutat de Hager dictà una ordre internacional de detenció contra ell, que no es pogué dur a terme fins al passat 8 de novembre. Aquell dia agents de l'UDYCO (Unitat de Drogues i Crim Organitzat) de la Direcció de Palma el localitzaren en un camí que condueix al cementeri de Llucmajor. El somni de Dieter de passar desapercebut a l'Illa s'esvaí.

L'alemany, nascut a Schwelm, es dedicava a demanar préstecs a coneguts i amics amb poder adquisitiu. A un d'aquells incauts li tragué 30.000 marcs, després uns altres 90.000 marcs i al final també 18.406 euros. El 2001 sol·licità lletres de canvi per valor de 19.000 euros i al banc no pogué pagar-les a falta de fons. L'any següent aconseguí 22.000 euros amb l'excusa que anava a tornar-los amb interessos. El seu engany continuà amb uns altres 50.000 marcs alemanys estafats a un conegut al qui prometé tornar amb 20.000 marcs d'interessos.

En realitat, Dieter no arribà a tornar mai cap d'aquestes quantitats i en ser denunciat davant de la Policia i els jutjats de la seva ciutat es veié acorralat. Fou llavors quan decidí fugir i arribà a Mallorca, on intentà iniciar una nova vida. L'UDYCO acabà el passat divendres amb la seva carrera d'estafador i a hores d'ara ja és a la presó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.