algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Balears té la menor concentració de propietaris d'habitatge de l'Estat

A més, un 80 per cent dels illencs no tenen calefacció al seu domicili

Balears té la menor concentració de propietaris d'habitatge de tot l'Estat. Tan sols set de cada deu famílies disposen d'un pis o d'una casa particular. Un 16 per cent viu en règim de lloguer i la resta en habitatges cedits. Aquesta realitat, descrita per la darrera enquesta sobre condicions de vida dels ciutadans de l'Estat publicada per l'Institut estatal d'Estadística (INE), coincideix amb la denunciada pels principals agents socials i col·lectius. L'alt cost de l'habitatge a les Balears i els salaris més que modests que reben els seus treballadors converteixen la nostra Comunitat Autònoma en una de les zones on més difícil és accedir a un habitatge.

L'enquesta de l'INE també recull que només un 12'55 per cent dels illencs tenen almenys una segona residència. Aquesta proporció es veu superada per la majoria de ciutadans de la resta de comunitats autònomes. De fet, a l'Estat 14 de cada 100 habitants tenen una segona residència. Ara, l'estudi de l'INE va més enllà. L'organisme del Ministeri d'Economia revela que més del 10 per cent de les llars de les Balears no té telèfon fix. Aquest percentatge és un poc superior al que registra l'Estat i coincideix amb el fet que els illencs es troben entre els ciutadans que més telèfons mòbils tenen.

Igualment, només 11 de cada cent llars tenen cuina elèctrica (davant les 28 de cada cent a l'Estat). Ara, aquí hi ha més cuines mixtes que a la resta del territori. Pel que fa a equipament, també s'ha de dir que sis de cada deu llars no tenen congelador, mentre que a l'Estat aquesta situació la pateixen set de cada deu famílies.

A més, quasi quatre de cada cent llars no tenen rentadora automàtica, una proporció que es redueix a la meitat a l'Estat. El rentaplats encara està menys generalitzat i només es pot trobar a dues de cada deu cases de les Balears (a l'Estat hi és a tres de cada deu habitatges). Per contra, la majoria de la població (el 60'97 per cent) disposa de microones, un percentatge semblant al que disposa de cadena d'audio d'alta fidelitat (el 61'83 per cent), però encara molt inferior al de propietaris de vídeo (el 75'71 per cent) i de televisió en color (el 99,6 per cent). Per últim, un terç de les llars compta amb ordinador personal; un 2'57 per cent no tenen aigua calenta i un 80'05 no disposen de calefacció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.