nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.03°

L'aparcament subterrani de Sant Jaume registra només una ocupació del 10%

La SAM reconeix que és un servei deficitari i tan sols l'utilitzen 20 clients per dia

102700
El pàrquing de Sant Jaume està buit, tot i que es tracti d'un dia feiner.


Cap de les promocions que ha llançat l'Ajuntament de Manacor amb l'objectiu de promocionar i incentivar l'ús dels aparcaments subterranis de la plaça de Sant Jaume no han prosperat i l'ocupació d'aquest pàrquing, a hores d'ara, no arriba ni al deu per cent. De fet, mai no s'ha arribat a superar el 50 per cent d'ocupació des que fou inaugurat el passat maig. En un principi es va permetre aparcar de franc i ara l'aparcament és quasi gratuït amb abonaments mensuals.

La SAM, empresa pública de l'Ajuntament de Manacor que gestiona el pàrquing de la plaça de Sant Jaume i del passeig de Na Camel·la, ha reconegut que les pèrdues econòmiques que es deriven del manteniment d'aquests aparcaments són «substancioses, i aboquen a un servei deficitari». El gerent de la SAM, Rafel Sansó, va reconèixer ahir que «diàriament utilitzen els aparcaments de la plaça de Sant Jaume al voltant d'una vintena d'usuaris». Aquesta ocupació és realment baixa ja que el pàrquing disposa d'un total de 187 places d'aparcament distribuïdes en dues plantes diferents de 2.500 metres quadrats cada una.

Per la qual cosa, es tracta d'un servei públic deficitari i així ha estat constatat pel mateix gerent: «ens hem vist obligats a destinar altres recursos de la SAM per tal de rellançar els aparcaments», explica Sansó. Les possibles causes d'aquesta minsa ocupació apunten a una deficient senyalització de l'entrada d'accés al pàrquing subterrani. En aquest sentit, «un dels projectes més immediats que tenim en marxa per potenciar el pàrquing de Sant Jaume és la instal·lació d'un total de sis panells de senyalització, perquè ara no són suficients», digué el gerent.

Una altra de les causes que podrien incidir en la baixa utilització del servei de pàrquing és la relativament poca activitat comercial en comparació amb la de la cèntrica plaça de sa Bassa i el Palau. «A Sant Jaume no hi ha tant de volum de comerços i negocis com en el centre de la ciutat», apunta Sansó. No obstant això, els aparcaments de Sant Jaume estan a relativament pocs metres dels de Na Camel·la i aquests darrers, curiosament, registren una altíssima ocupació diària, que es calcula sobre el 80 i 90%.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.