muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La resintonització de TV3 costarà al Govern balear 2'8 milions d'euros

Estaràs defensa els dos directius d'IB3 condemnats per difamar

El Govern de Jaume Matas invertirà durant la pròxima dècada un total de 2'8 milions d'euros per garantir la resintonització i recepció a Balears de TV3 i Canal 33, que canviaran de freqüència quan IB3 iniciï les seves emissions i les ocupi. De l'esmentada quantitat, 300.000 euros s'aportaran en breu i amb la finalitat de facilitar la reubicació dels canals catalans a les llars dels ciutadans illencs. La resta s'abonarà a través de 10 partides anuals de 250.000 euros cadascuna.

Així ho va comunicar ahir al Parlament la vicepresidenta de l'Executiu balear, Rosa Estaràs, qui també va explicar que a partir d'aquest mes de novembre tant TV3 com Canal 33 es rebran simultàniament a l'Arxipèlag a través de la freqüència habitual i de la nova. També va admetre que el calendari de posada en marxa de l'autonòmica està patint una certa demora. Les darreres previsions assenyalen que el març de 2005 -i no per gener com es calculava inicialment- podrien començar les emissions en proves.

D'altra banda, i a una pregunta parlamentària del diputat d'EU-EV, Miquel Ramon, Estaràs defensà la professionalitat dels dos directius d'IB3, Agustí Sintes i Sonia Escribano, acabats de condemnar per difamar durant un any l'expresidenta del Consell d'Eivissa i Formentera, Pilar Costa. Sintes i Escribano són delegats de la televisió pública balear a Menorca i a Eivissa respectivament i la condemna es refereix a fets que varen ocórrer quan ambdós treballaven a la redacció del diari El Mundo a les Pitiüses. Estaràs recordà que «la sentència encara no és ferma» i a continuació advertí que «tothom té dret a equivocar-se i no per això ha de deixar de fer feina».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.